Ουγγαρία: Άρση περιορισμών - ''η ώρα η καλή'' έφτασε για πολλά ζευγάρια

Ξεκινούν ξανά γάμοι στην Ουγγαρία
Unsplash

Όλοι ακούσαμε και διαβάσαμε για τις κοινωνικές επιπτώσεις. Όλοι, λίγο πολύ ξέρουμε ή φανταζόμαστε πόσο αγχωτικές μπορεί να είναι οι προετοιμασίες ενός γάμου, πόσο δε μάλλον όταν αυτός αναβληθεί όχι μία αλλά δύο φορές, λόγω  των περιορισμών που έφερε σε όλο τον κόσμο η πανδημία. Καθώς οι περιορισμοί αυτοί αίρονται με την πρόοδο του εμβολιασμού και την αντιμετώπιση του ιού, ας δούμε τι δυσκολίες πέρασε ένα ζευγάρι από την Ουγγαρία, που είναι έτοιμο να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας, μετά από δύο αναβολές. 

Ο Μάρτον Αζάλος, ένας Ούγγρος νοσηλευτής που δουλεύει ως διασώστης-πλήρωμα ασθενοφόρου, και η κτηνίατρος Ένικο Τόκατς-Μάτε αναγκάστηκαν να αναβάλουν τον γάμο τους δύο φορές στη διάρκεια της πανδημίας και επιτέλους είναι έτοιμοι για την μεγάλη ημέρα αυτό το καλοκαίρι.

Ο Μάρτον και η Ένικο τέλεσαν πολιτικό γάμο πριν από ένα μήνα και ετοιμάζονται για ένα γαμήλιο πάρτι με περισσότερους από 100 προσκεκλημένους στην πόλη Μάκο, κοντά στο σύνορο με την Ρουμανία.

Η καταγωγή της Ένικο είναι από την Τρανσυλβανία και πολλοί από τους συγγενείς της θα διασχίσουν το σύνορο για να πάνε στην Ουγγαρία ειδικά για το πάρτυ. Το ζευγάρι έκανε πρόβες το βαλς που θα χορέψει την βραδιά του πάρτυ αφού προηγουμένως είχε φωτογραφηθεί μέσα σε ένα ταχύπλοο στον Δούναβη. «Προηγουμένως θεωρούσα ότι η μεγαλύτερη έννοια μου θα ήταν αν θα πετύχουμε να με σηκώσει στο χορό, αν το μακιγιάζ και το χτένισμά μου θα είναι ωραία. Αλλά τώρα απλά χαίρομαι και ελπίζω να καταφέρουν να έρθουν από πλευράς υγείας όλοι οι προσκεκλημένοι και οι συγγενείς και να γιορτάσουμε μαζί», λέει η νύφη.