Οι κορυφαίες ιδέες για virtual dates

Η πανδημία ήρθε και άλλαξε την καθημερινότητά μας, επηρεάζοντας, φυσικά, τις ερωτικές σχέσεις και τα ραντεβού. Ξαφνικά τα cute dates διά ζώσης χάθηκαν. Η ανάγκη όμως για επαφή έφερε στο προσκήνιο τα virtual dates. Εμείς σας παρουσιάζουμε τις κορυφαίες ιδέες για να σας μείνουν αξέχαστα!

Της Φωτεινής Σταμογιώργου

Τα virtual dates αποτελούν τη νέα πραγματικότητα, καθώς η απομόνωση εξαιτίας της καραντίνας δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Ωστόσο, είναι στην ανθρώπινη φύση να αναζητάμε τη συντροφικότητα, πόσο μάλλον σε περιόδους κρίσης.

Εξάλλου, ούτε η πανδημία ούτε ο εγκλεισμός μπορούν να αποκόψουν την επιθυμία για επικοινωνία και intimacy, έστω και υπό διαφορετικές συνθήκες. Μπορεί λοιπόν τα τραπέζια των καταστημάτων να μένουν άδεια, όμως υπάρχουν λύσεις με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

 

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα long-distance ζευγάρια, τα οποία περνούν χωριστά την καραντίνα και κάπως πρέπει να διατηρηθεί και να συντηρηθεί η σχέση. Έτσι, οι συχνές βιντεοκλήσεις αποτελούν ένα must.

zevgrari pu filiete agkaliasmeno

Ακόμη κι αν δεν έχεις σχέση και είσαι single, σίγουρα το virtual dating σου έχει περάσει από το μυαλό, μη σου πω ότι το έχεις ήδη κάνει πράξη. Και είναι λογικό! Ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο συνεχίζουμε να αναζητάμε έναν σύντροφο με τα μέσα που υπάρχουν. Έστω και διαδικτυακά, λοιπόν!

mple pliktrologio

Τα virtual dates δεν αντικαθιστούν ουσιωδώς ένα κανονικό ραντεβού, ωστόσο προσφέρουν μια επικοινωνία πιο άμεση και διαδραστική απ’ ό,τι τα μηνύματα. Επί της ουσίας, μας προετοιμάζουν για το κανονικό ραντεβού όταν επέλθουν –εν μέρει έστω– η κανονικότητα και η δυνατότητα να κυκλοφορούμε πιο ελεύθερα. Μέχρι τότε, βέβαια, τα dating apps και οι επαφές μέσω social media «έχουν πάρει φωτιά».

ikonografisi me zevgari pu kathete se kinta

Εξάλλου, μια πρόσφατη έρευνα του Bumble, σε δείγμα 5.000 χρηστών, κατέδειξε πως τα virtual dates εν μέσω πανδημίας έχουν «πάρει τα πάνω τους» ‒ μάλιστα, οι πιο δημοφιλείς ιδέες, σε ποσοστό 64%, είναι να μοιραστείτε έναν καφέ ή κάτι σχετικό.

Τη λίστα αυτή συμπληρώνουν τα επιτραπέζια παιχνίδια, η παρακολούθηση ταινίας, ακόμη και η παράλληλη προετοιμασία ενός γεύματος.

melahrini kopela ksaplomeni se krevati pu krata kinito sta heria tis

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να αρκεστείτε σε έναν καφέ. Μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί και να απογειώσετε το virtual date σας.

Κορυφαίες ιδέες για ένα αξέχαστο virtual date

  • Δείτε παράλληλα την ίδια ταινία –ή μαραθώνιο ταινιών– και αφεθείτε σε σκηνές και σχολιασμούς.
  • Κάντε από κοινού ένα tour στην έκθεση κάποιου μουσείου φορώντας τις πιτζάμες σας. Πλέον, τα μεγαλύτερα μουσεία του πλανήτη προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα και επιβάλλεται να την εκμεταλλευτείτε.
  • Παρακολουθήστε μια βιντεοσκοπημένη συναυλία. Αν, μάλιστα, επιλέξετε κάποιον καλλιτέχνη που αγαπάτε και οι δύο, μιλάμε για ένα ξεχωριστό ραντεβού!
  • Ετοιμάστε ένα virtual δείπνο ή απολαύστε το ποτό σας παρέα υπό το φως των κεριών – και του υπολογιστή.
  • Μπορείτε να είστε έξτρα δημιουργικοί και να προσπαθήσετε να φτιάξετε ο ένας το αγαπημένο κοκτέιλ του άλλου με την ανάλογη καθοδήγηση ή ακόμη και να πειραματιστείτε με νέες γεύσεις και μαγειρικές αλχημείες.
  • Μια ιδιαίτερη ιδέα είναι να παίξετε κάποιο επιτραπέζιο παιχνίδι. Η αδρεναλίνη θα δείξει ποιοι είστε και θα γνωρίσετε πιο εύκολα ο ένας τον άλλον.
  • Επίσης, μπορείτε να παίξετε ένα παιχνίδι ερωτήσεων –Q & A Time–, που θα σας βοηθήσει να γνωριστείτε καλύτερα. Για παράδειγμα, το «truth or dare» είναι μια καλή επιλογή.
  • Αναμετρηθείτε μέχρι τελικής πτώσεως με βιντεάκια και challenges του TikTok. Ένα dance party θα προσφέρει άφθονο γέλιο και θα σας φέρει πιο κοντά.
  • Γυμναστείτε παρέα. Ένα session yoga ή απλές γυμναστικές ασκήσεις θα σας δώσουν την αίσθηση ότι κάνετε κάτι μαζί.
  • Επιδοθείτε σε γευσιγνωσία κρασιών και γελάστε ελεύθερα με τα σχόλια – και τη ζάλη σας.

zevgari mesa se kadia na aggizi ta heria ke na ehun dio laptops sti mesi

Αποφασίστε τι θα κάνετε για να «χτίσετε» από κοινού ένα αξέχαστο ραντεβού και απολαύστε το, έστω και virtual!

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM