#ΜένουμεΣπίτι: Έξυπνα tips για μια οργανωμένη ντουλάπα (pics)

Μένουμε σπίτι και αναζητούμε τρόπους να περάσουμε ευχάριστα τον χρόνο μας όσο είμαστε σε καραντίνα λόγω κοροναϊού.

Υπάρχουν άπειρα πράγματα που μπορείτε να κάνετε και σχετίζονται με το νοικοκυριό, όπως η οργάνωση της ντουλάπας σας.

Δεν θα υπήρχε σαν σκέψη πριν κάποιο καιρό, λόγω  έλλειψης χρόνου και προγράμματος, αλλά τώρα είναι η ευκαιρία να ασχοληθείτε μιας και ο χρόνος που καλείστε να μείνετε σπίτι είναι άπλετος.

Δεν είναι λίγες οι φορές που κάνοντας μια εκκαθάριση στην ντουλάπα σας έχετε βρει κομμάτια τα οποία έχετε ξεχάσει. Επίσης, δεν είναι λίγες φορές που ψάχνετε να φορέσετε μια μπλούζα ή ένα παντελόνι και δε το βρίσκετε.

Η οργάνωση της ντουλάπας μας είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα θέματα που μας απασχολούν καθημερινά.

Μια καλή οργανωμένη ντουλάπα μπορεί να κάνει το πρωινό ξύπνημα ευκολότερο, αφού προσφέρει εύκολη πρόσβαση στα ρούχα σας, χωρίς να χρειαστεί να σπαταλήσετε πολύ χρόνο για να τα βρείτε.

Δείτε παρακάτω κάποιες έξυπνες ιδέες για μια τέλεια οργανωμένη ντουλάπα.

 

Εκκαθάριση

Το πρώτο πράγμα που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να χωρίσετε όλα τα πράγματα που έχετε στη ντουλάπα σας σε στοίβες.Στη μία τοποθετήστε τα ρούχα που έχετε στις κρεμάστρες και σε μία άλλη αυτά που έχετε στα συρτάρια.Το ίδιο μπορείτε να κάνετε με τα παπούτσια και τα αξεσουάρ σας.

 

Τοποθετήστε τα ανά κατηγορία

Μπορεί να μην είναι κανόνας αλλά πολλοί ειδικοί στο χώρο της μόδας συστήνουν ότι το καλύτερο είναι να οργανώσετε τα ρούχα στην ντουλάπα σας στις εξής κατηγορίες : παντελόνια,φούστες πουλόβερ κτλ.Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος ώστε να γνωρίζετε που και σε τι ποσότητα έχετε το καθετί.Όσο αφορά τα πουλόβερ μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε κουτιά για να μην δεσμεύουν πολύ χώρο.

 

Κατηγοριοποιήστε τα ρούχα σας ανά χρώμα

Αφού ολοκληρώσετε το προηγούμενο tip ,συνεχίστε την αναβάθμιση με κοινό παρονομαστή το χρώμα των ρούχων σας.Τοποθετήστε στις δύο άκρες τις ντουλάπας τα μαύρα και τα λευκά και ενδιάμεσα όλα τα υπόλοιπα με βάση τον τρόπο που σας εξυπηρετεί.Μία ακόμα ιδέα,είναι να κρεμάσετε τα ρούχα σας από τα strapless στα μακρυμάνικα.

 

Ξεχωρίστε όσα μπορούν να διπλωθούν

Πολλά από αυτά που υπάρχουν στη ντουλάπα μας μπορούν να διπλωθούν.Τέτοιου είδους είναι τα τζιν,τα πουλόβερ,τα εσώρουχα αλλά και τα μαντήλια,καθώς δεν υπάρχει φόβος να τσαλακωθούν.

 

Ελαττώστε τον αριθμό των items

Αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που επιλέγουν να έχουν 12 διαφορετικά μαύρα t-shirts για να υπάρχουν εναλλακτικές, μάλλον θα πρέπει να αποχωριστείτε τα μισά.Σίγουρα διαθέτετε κάποια από αυτά που επιλέγετε να φοράτε πολύ πιο συχνά από τα υπόλοιπα. Το ιδανικό είναι να διατηρήσετε πέντε από αυτά και έτσι θα απελευθερώσετε μ’ένα εύκολο τρόπο ένα μέρος της ντουλάπας σας.

 

Δοκιμάστε τα ρούχα σας

Δοκιμάστε τα ρούχα σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.Θα έχετε την ευκαιρία για να αναθεωρήσετε για πολλά απ’αυτά που έχετε.Κάποια από αυτά που έχετε να φορέσετε καιρό μπορεί να μπουν πρώτα στη λίστα των επιλογών σας.

 

Κρατείστε σημειώσεις

Κατά τη διάρκεια της εκκαθάρισης φροντίστε να σημειώσετε σε ένα χαρτί αυτά που χρειάζεστε και σας λείπουν και αυτά που ήδη έχετε για να αποφύγετε τυχόν επανάληψη ίδιας αγοράς.Σύμφωνα με τους ειδικούς,το να υπάρχουν στη ντουλάπα μας κλασικά κομμάτια που μπορούμε να φορέσουμε με διάφορους τρόπους και να μοιάζουν καινούρια είναι το καλύτερο.

 

Κάντε στρατηγικές κινήσεις

Τοποθετήστε τα ρούχα που δε φοράτε συχνά,όπως ένα βραδινό σύνολο,μακριά από τα καθημερινά σας για να μην μπερδεύεστε.Μπορείτε να χωρίσετε τη ντουλάπα σας σε δύο μέρη,στα daily σύνολα και σε αυτά που είναι για ειδικές περιστάσεις. Σίγουρα θα δώσετε στα casual σύνολα περισσότερο χώρο.

Επιλέξτε τις σωστές κρεμάστρες

Διαλέξτε τις κρεμάστρες ανάλογα με τα ρούχα.Για τα ευαίσθητα υφάσματα διαλέξτε υφασμάτινες,για τα πουκάμισα πλαστικές και ξύλινες για τα κοστούμια,καθώς βοηθούν το ρούχο να διατηρεί το σχήμα του.Αποφεύγετε τις συρμάτινες,οι οποίες δεν υποστηρίζουν καλά το ύφασμα.Γυρίστε τες όλες προς μία κατεύθυνση-την ανάποδη από το κανονικό.Κάθε φορά που φοράτε κάποιο,γυρίστε την κρεμάστρα προς την κανονική της φόρα.Το συγκεκριμένο τρικ έγινε γνωστό μέσα από την εκπομπή της Oprah Winfrey και τον Peter Walsh από το Extreme Clutter.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM