Αγαπητό Μπούστο: «Πώς να μην ξαναρχίσω τα ναρκωτικά στην καραντίνα»

«Πριν 2 χρόνια έπινα σχεδόν καθημερινά και ήμουνα στον κόσμο μου δεν με ένοιαζε τίποτα»

Αγαπητό Μπούστο,

«Τις τελευταίες μέρες δεν νιώθω καθόλου καλά. Σκέφτομαι συνέχεια ότι θέλω απεγνωσμένα να πιω ένα τσιγάρο να ηρεμήσω, να μου φύγει αυτό το άγχος, η στεναχώρια και ότι άλλο νιώθω τον τελευταίο καιρό. Πριν 2 χρόνια έπινα σχεδόν καθημερινά και ήμουνα στον κόσμο μου δεν με ένοιαζε τίποτα, ήμουν χαρούμενη χωρίς λόγο και ηρεμούσα για λίγο από όλα όσα με απασχολούσαν. Το έκοψα λόγο ότι βρήκα βοήθεια από αλλού. Όμως τώρα νιώθω ότι το έχω πάλι ανάγκη.... ξέρω ότι δεν πρέπει και δεν θέλω να εξαρτώμαι από αυτό αλλά δεν βρίσκω άλλη λύση. Ξέρω ότι αν το βάλω πάλι στο στόμα μου, θα θέλω πάλι κάθε μέρα. Δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν έχω κανέναν δικό μου να μιλήσω!»

Η Κατερίνα απαντά

Καταρχήν είναι πολύ σημαντικό το ότι συνειδητοποιείς πως «αν το ξαναβάλεις στο στόμα σου θα εθιστείς», γνωρίζεις δηλαδή τι θα συμβεί μετέπειτα, όμως στη συνέχεια αναφέρεις ότι παλαιότερα, όταν έπινες, αισθανόσουν καλά και χαρούμενη, άρα χρειάζεσαι πάλι κάτι που να σε κάνει να αισθάνεσαι το ίδιο, αλλά όχι το τσιγάρο.

Γιατί δεν επικεντρώνεσαι στο τι πραγματικά χρειάζεσαι; Είμαι σίγουρη ότι είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Για παράδειγμα, έναν φίλο, μία αγκαλιά, ή να εξωτερικεύσεις τα συναισθήματά σου σε κάποιο κοντινό σου άτομο. Λες ότι δεν έχεις κανέναν να μιλήσεις. Κι όμως, τώρα εγώ σου γράφω και κατά μία έννοια μιλάμε. Δεν έχεις να μιλήσεις για το θέμα του τσιγάρου ή για όσα σε απασχολούν; Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Κάτι ακόμη που θέλω να σταθώ είναι το ότι στο μήνυμα λες «δε με ένοιαζε τίποτα, ήμουν στον κόσμο μου» και το παρουσιάζεις σαν κάτι good. Γιατί το να είσαι στον κόσμο σου και να μην σε νοιάζει τίποτα είναι κάτι που σου αρέσει;

Βρες ενδιαφέροντα, κάνε δραστηριότητες, μην είσαι αδιάφορη προς τη ζωή και όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Μείνε στον κόσμο μας και μην βουλιάζεις «στον κόσμο σου».

Βρες τι σου αρέσει και παθιάσου με αυτό. Άσε τα τσιγάρα στο παρελθόν, ωστόσο έχω αρχίσει να πιστεύω πως τα ναρκωτικά κάθε είδους θεωρούνται passe πλέον… Και όχι δεν είμαι καμία 100 χρονών που στα γράφει αυτά. Είμαι μία 28χρονη.

Τέλος, αναρωτήσου τι είναι αυτό που σε κάνει να μη νιώθεις καλά και προσπάθησε να δώσεις μία λογική εξήγηση στο πως ακριβώς θα σε βοηθήσει το τσιγάρο που θα πιείς. Με ποιον τρόπο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM