Αυθεντικά Αρώματα: 10+2 tips για να τα ξεχωρίζετε από τα «μαϊμού»

Chanel άρωμα
© Unsplash

Τα αυθεντικά αρώματα μερικές φορές είναι πιο δύσκολο να τα αναγνωρίσει κανείς, αν δεν είναι λιγάκι ψαγμένος ή γνώστης. Ομολογουμένως, οι ηλεκτρονικές αγορές έχουν αυξηθεί ραγδαία το τελευταίο διάστημα, ειδικά λόγω της πανδημίας.

Ωστόσο, ουκ ολίγοι είναι εκείνοι που αναζητούν αυθεντικά προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές και εντέλει πραγματοποιούν αγορές μέσω sites αμφιβόλου ποιότητας και αξιοπιστίας, μη γνωρίζοντας αν πραγματικά αγοράζουν το αυθεντικό προϊόν ή μια επιτυχημένη –ή μη– απομίμηση.

αρώματα σε ράφια
© Unsplash

Τα αρώματα είναι ένα είδος που κάθε γυναίκα αγαπά και είναι βέβαιο, πως οι περισσότερες ανήκουν στο δόγμα που λέει «όσα περισσότερα, τόσο το καλύτερο», μη μπορώντας να βγουν από το σπίτι χωρίς το περιβόητο «λούσιμο». 

Εξάλλου, μη γελιόμαστε, τα αρώματα αποτελούν ένα άρρηκτα συνδεδεμένο item της γυναικείας ομορφιάς. Τονώνουν την αυτοπεποίθηση, φτιάχνουν τη διάθεση, κάνουν μια γυναίκα αξέχαστη και μοναδική...

Το ζήτημα είναι ένα όμως: Πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα αυθεντικά αρώματα από τις απομιμήσεις;

ακριβά αρώματα
© Unsplash

Και εδώ ερχόμαστε εμείς και σας δίνουμε μερικά εύκολα και πραγματικά χρήσιμα tips για να μην ξανά πέσετε θύματα «φθηνών» απομιμήσεων που θα πληρώσετε ακριβά, δεδομένης της ποιότητας. Πάμε να τα δούμε λοιπόν!

Χρήσιμα Tips

  1. Όνομα εταιρίας: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να τσεκάρετε είναι αν το όνομα της εταιρίας είναι σωστά γραμμένο.
  2. Λογότυπο: Το δεύτερο σημαντικότερο είναι αν το λογότυπο είναι πράγματι το ίδιο με αυτό της εταιρίας. 
  3. Συσκευασία: Πρέπει πάντα να είναι σε άριστη κατάσταση.
  4. Σελοφάν: Το σελοφάν το οποίο περιβάλει τη συσκευασία πρέπει να είναι λεπτό και να εφαρμόζει τέλεια στο κουτί, γιατί σε ένα αυθεντικό άρωμα η κάθε λεπτομέρεια επισφραγίζει την αξία του. Σε άλλη περίπτωση, τυχόν εξογκώματα, τσαλακώματα, ή «μπαλώματα» δεν αποτελούν λάθη βιασύνης από την γραμμή παραγωγής, αλλά ένδειξη πιθανής απομίμησης
  5. Μπουκάλι: Δώστε ιδιαίτερη βάση στο αν το μπουκάλι του αρώματος που πάτε να αγοράσετε είναι το ίδιο με το αυθεντικό. Επίσης, θα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας και να έχει ομαλή-λεία και λεπτή επιφάνεια. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί «καμπανάκι» για απομίμηση. 
  6. Καπάκι: Το καπάκι ενός αυθεντικού προϊόντος είναι πάντα στην ευθεία και έχει απόλυτη συμμετρία, εκτός βέβαια αν διαφέρει «εκ φύσεως» λόγω σχεδιασμού.
  7. Σειριακός Αριθμός προϊόντος: Αναγράφεται πάντα πάνω στο μπουκαλάκι και είναι σκαλιστό και όχι αυτοκόλλητο. Επίσης, στα αυθεντικά αρώματα πρέπει πάντα να συμπίπτει με τον σειριακό αριθμό που βρίσκεται στο κάτω μέρος της συσκευασίας.
  8. Σήμα Ανακύκλωσης: Είναι ένα σήμα που πάντοτε υπάρχει στις συσκευασίες των αυθεντικών αρωμάτων. Αποτελείται από δύο βελάκια που σχηματίζουν έναν κύκλο. Το μαύρο βελάκι θα πρέπει να είναι πάντα από πάνω, ενώ το σήμα επιβάλλεται να είναι ανάγλυφο. Αν κάτι τέτοιο δεν ισχύει στη δική σας περίπτωση μπορεί να σας κάνει να προβληματιστείτε για την αξιοπιστία του προϊόντων που έχετε στα χέρια σας.
  9. Χαρτόνι: Για να σταθεί σωστά το άρωμα, εντός της συσκευασίας υπάρχει ένα λευκό χαρτόνι καλής ποιότητας. Αν είναι άλλο χρώμα, κάτι πάει λάθος.
  10. Χρώμα αρώματος: Κατά κύριο λόγο τα αυθεντικά αρώματα έχουν μια πιο ανοιχτή απόχρωση και δεν αφήνουν λιπαρότητα στο δέρμα.
  11. Μυρωδιά: Υπάρχουν πολλά αρώματα που πλησιάζουν αξιοθαύμαστα την μυρωδιά του πραγματικού αρώματος, ωστόσο η διαφορά που πολλοί αγνοούν είναι πως ένα αυθεντικό άρωμα, ακόμα και αν είναι βαρύ, πρέπει να αποπνέει ένα είδος φρεσκάδας.
  12. Βαποριζατέρ: Είναι απαραίτητο να είναι καλής ποιότητας, σταθερό, να μην περιστρέφεται και να μην δίνει μια βιαστική εικόνα για το προϊόν.
άρωμα που κρατά άρωμα
© Unsplash

Αν λοιπόν, προτού προβείτε σε αφοράς ενός αρώματος τσεκάρετε όλα τα παραπάνω, θα μπορείτε να είστε βέβαιες πως το άρωμα που αγοράζετε είναι αυθεντικό και όχι «μαϊμού». Προσέχουμε για να έχουμε!

μπουκάλι
χρώμα αρώματος
σειριακός αριθμός
χαρτόνι στο εσωτερικό συσκευασίας
καπάκι
μπουκάλι αρώματος
επιγραφές
σελοφάν
σήμα ανακύκλωσης
μπουκάλι
© aromanet.gr
χρώμα αρώματος
© aromanet.gr
σειριακός αριθμός
© aromanet.gr
χαρτόνι στο εσωτερικό συσκευασίας
© aromanet.gr
καπάκι
© aromanet.gr
μπουκάλι αρώματος
© aromanet.gr
επιγραφές
© aromanet.gr
σελοφάν
© aromanet.gr
σήμα ανακύκλωσης
© aromanet.gr

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα