Συμβουλές ανακούφισης για κουρασμένα μάτια

Η κόπωση των ματιών είναι είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα της εποχής μας, και μπορεί να μην επιδέχεται ιατρική φροντίδα, ωστόσο, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να ανακουφίσετε τους οφθαλμούς εύκολα και γρήγορα

Τα κουρασμένα μάτια είναι ένα συχνό φαινόμενο της εποχής μας, και ιδιαίτερα ενοχλητικό, κυρίως για τις γυναίκες. Βέβαια, πρόκειται για ένα πρόβλημα το οποίο δεν αποτελεί επίσημη πάθηση των οφθαλμών, αλλά ούτε θεραπεύεται με ιατρική αγωγή. Ωστόσο, αν νιώθετε κουρασμένα τα μάτια σας, υπάρχουν ορισμένοι εύκολοι τρόποι προκειμένου να τα ανακουφίσετε και να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη.

 

Συμπτώματα

Σίγουρα, προτού φτάσετε στο συμπέρασμα πως τα μάτια σας είναι κουρασμένα, θα έχετε αντιληφθεί ορισμένα προειδοποιητικά σημάδια.

Τα πιο συνηθισμένα «συμπτώματα» είναι τα ακόλουθα:

  • «Βαριά» μάτια
  • Θολή όραση
  • Ξηροί οφθαλμοί
  • Δυσκολία στην εστίαση
  • Τσούξιμο και ενόχληση στα μάτια
  • Άλγος στους ώμους, τον αυχένα και την πλάτη

Τα κουρασμένα μάτια αλλάζουν όλη την εικόνα του προσώπου, κάτι που σίγουρα είναι ανεπιθύμητο και γι' αυτό πρέπει να τους δείχνουμε την δέουσα προσοχή.

Δείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές ανακούφισης

Image removed.

Κάντε κομπρέσες

Δοκιμάστε να εφαρμόσετε πάνω στα μάτια σας ένα πανί με ζεστό νερό, τις λεγόμενες δηλαδή κομπρέσες, οι οποίες απαλύνουν τον πόνο, αυξάνουν τη ροή του αίματος και χαλαρώνουν τους μυϊκούς σπασμούς. Η διαδικασία αυτή δεν διαρκεί περισσότερο από 10 λεπτά.

Προσαρμόστε τον φωτισμό στις οθόνες 

Οι διαφορετικές εργασίες απαιτούν και διαφορετικό τύπο φωτισμού. Όταν παρακολουθείτε τηλεόραση, είναι πιο σωστό να υπάρχει στο δωμάτιο απαλός φωτισμός. Όταν, πάλι, διαβάζετε, πρέπει να τοποθετείτε το φως πίσω σας, για να πέφτει πάνω στη σελίδα. Στις ψηφιακές οθόνες ρυθμίστε τη φωτεινότητα, ώστε να ταιριάζει με το επίπεδο φωτός γύρω σας.

Κάντε διάλειμμα από τον υπολογιστή

Οι ειδικοί λένε ότι όταν χρησιμοποιείτε μια ψηφιακή συσκευή ‒είτε πρόκειται για οθόνη υπολογιστή είτε κινητού‒ πρέπει να κάνετε τακτικά διαλείμματα από την οθόνη. Ένας άτυπος κανόνας είναι γνωστός ως 20-20-20. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, κάντε ένα διάλειμμα 20 δευτερολέπτων και κοιτάξτε κάτι το οποίο απέχει 20 μέτρα κάθε 20 λεπτά. Μια άλλη συμβουλή είναι η εξής: Για κάθε δύο ώρες που βρίσκεστε μπροστά από μια οθόνη, να σταματάτε για 15 λεπτά.

Βρείτε μερικές ακόμα συμβουλές ανακούφισης των κουρασμένων ή πρησμένων ματιών στο health4u.gr

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM