Αγαπητό Μπούστο: «Είμαι άνεργη, μόνη και έμεινα έγκυος - Να το κρατήσω;»

«Ο σύντροφος μου θέλει να το κρατήσουμε κι όμως αγχώνομαι πως εγώ θα φάω το αγγούρι σε κάθε περίπτωση χωρίς να έχω βοήθεια»

«Αγαπητό Μπούστο,

Καλησπέρα και καλή χρονιά! Όσες από εσάς βρεθήκατε στο δίλημμα έκτρωση ή γέννα πως πήρατε την τελική απόφαση; Δεν είμαι παντρεμένη, είμαι άνεργη και έμαθα πως είμαι έγκυος μια μέρα αφού ο σύντροφός μου έφυγε στο εξωτερικό για δουλειά για δύο χρόνια. Είχαμε σκοπό να παντρευτούμε τον προσεχή χειμώνα αλλά λόγω οικονομικής κατάστασης είπαμε να το αφήσουμε για του χρόνου! Θέλω να το κρατήσω αλλά ξέρω πως θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανταπεξέλθουμε οικονομικά στις ανάγκες ενός μωρού αφού τώρα τα βγάζουμε δύσκολα πέρα με έναν μισθό. Ο σύντροφος μου θέλει να το κρατήσουμε κι όμως αγχώνομαι πως εγώ θα φάω το αγγούρι σε κάθε περίπτωση χωρίς να έχω βοήθεια αφού είναι μακριά και δε μπορώ μόνη μου να προσφέρω στο παιδί όλα όσα θέλω και χρειάζεται. Εντωμεταξύ οι ορμόνες μου τα έχουν παίξει και δε με βοηθάνε καθόλου! Δε με ενδιαφέρει το κήρυγμα μερικών σχετικά με την έκτρωση...»

Η Εύα απαντά

Είναι μια απόφαση που ξεκάθαρα πρέπει να πάρεις μόνη σου. Πολλά μπορούν να συντελέσου ώστε να καταλήξεις σε μία απόφαση. Αγαπάς τον σύντροφό σου; Νιώθεις έτοιμη να αναλάβεις εξ' ολοκλήρου την ευθύνη ενός άλλου ανθρώπου; Είσαι έτοιμη να κάνεις σοβαρές θυσίες; Σίγουρα το οικονομικό κομμάτι είναι πολύ σημαντικό και θα πρέπει να το τοποθετήσεις ψηλά στην εξίσωση της οποίας το αποτέλεσμα θα καθορίσει την απόφασή σου ωστόσο να ξέρεις ότι υπάρχουν αρκετοί σύλλογοι όπως ο «Σύλλογος Αγκαλιά» που μπορεί να σε βοηθήσει και να σε στηρίξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM