Αυτές είναι οι βιταμίνες για υγιή και πλούσια μαλλιά

Τα πλούσια και λαμπερά μαλλιά, για πολλούς αποτελούν ένδειξη υγείας και ομορφιάς, ωστόσο, ορισμένοι παράγοντες όπως οι διατροφικές ανεπάρκειες, η ηλικία, οι ορμόνες κ.ο.κ. τα επηρεάζουν σημαντικά – Πώς μπορείτε να έχετε υγιή και πυκνά μαλλιά με φυσικό τρόπο; Ποιες βιταμίνες είναι απαραίτητες;

Τα πυκνά και λαμπερά μαλλιά υποδηλώνουν υγεία και μας κάνουν να νιώθουμε πιο ελκυστικούς. Και μπορεί επίσημα ορισμένες βιταμίνες να μην βοηθούν την ανάπτυξη των μαλλιών, ωστόσο, κάποιες συγκεκριμένες βιταμίνες μπορούν να βοηθήσουν στην ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών, η έλλειψη ορισμένων είναι πιθανόν να οδηγήσει στην τριχόπτωση ή να τα κάνει εύθραυστα και λεπτά.

Γι' αυτό λοιπόν, η κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων βιταμινών μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγείας των μαλλιών και του τριχωτού μέρους του κεφαλιού γενικότερα.

Βιταμίνες για δυνατά μαλλιά

 

Υπάρχουν αρκετές βιταμίνες οι οποίες βοηθούν τα μαλλιά και καταπολεμούν την τριχόπτωση. Οι πιο σημαντικές είναι οι ακόλουθες:

  • Βιταμίνη D

Υπάρχουν αρκετά τρόφιμα τα οποία περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης D, όμως οι ακόλουθες τροφές είναι οι πιο γνωστές πηγές της:

  • ψάρια, όπως ο σολομός ή ο ξιφίας
  • μανιτάρια
  • κρόκοι αυγών
  • εμπλουτισμένος χυμός πορτοκαλιού με βιταμίνη D
  • εμπλουτισμένο γάλα με βιταμίνη D

Η έκθεση στον ήλιο είναι επίσης απαραίτητη, καθώς με αυτόν τον τρόπο το σώμα παράγει τη βιταμίνη D. Συμπληρώματα βιταμίνης D είναι διαθέσιμα στην αγορά, ωστόσο, είναι απαραίτητο πάντοτε να να συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας προτού λάβουμε οποιαδήποτε βιταμίνη. Τα συμπληρώματα βιταμίνης D βέβαια είναι σχετικά ασφαλή και η τοξικότητα εξαιρετικά σπάνια. Βέβαια, η λήψη της σε πολύ υψηλές δόσεις μπορεί να οδηγήσει σε τοξικότητα. Η λήψη βιταμίνης D μαζί με ένα γεύμα που περιέχει λίπος βελτιώνει την απορρόφησή της.

Διαβάστε περισσότερες βιταμίνες που συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των μαλλιών στο health4u.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM