Αγαπητό Μπούστο: «Παππούς και οικογενειακός φίλος με παρενοχλούσαν σεξουαλικά - Πέθαναν και ξελάφρωσα»

«Με άγγιζε σε περίεργα σημεία και με φιλούσε - Ο παππούς μου όπου με έβλεπε μόνη μου ορμούσε»

 

«Αγαπητό Μπούστο,

Θα κάνω ανώνυμα την «καταγγελία» μου γιατί είναι το θέμα πολύ λεπτό.

Από μικρό παιδί θυμάμαι έναν άνθρωπο να με πιάνει σε σημεία περίεργα, να με φιλάει στο λαιμό... οικογενειακός φίλος στο σπίτι μας...

Μεγάλος άνθρωπος αυτός γύρω στα 7 εγώ. Ποτέ δε μίλησα, φοβόμουν. Στην πορεία αυτός ο άνθρωπος με πάντρεψε, οικογενειακός φίλος είπαμε και εμείς άβουλα πλάσματα (μιλάμε για ένα γάμο που έγινε το 1997)

Τον σιχαινόμουν αυτόν τον άνθρωπο δε πήγα ούτε στη κηδεία του!

Μεγαλώνοντας (μιλάω για λίγα χρόνια πριν) μου την έπεσε ο παππούς μου. Ο πατέρας του πατέρα μου! Όπου με έβλεπε μου ορμούσε. Πραγματικά δεν ήξερα τι να κάνω γιατί αν το μάθαινε ο πατέρας μου ή ο άντρας μου θα τον σκότωναν. Το εμπιστεύτηκα στη μαμά μου και στη θεία μου. Δε με άφηναν λεπτό μόνη μου μέχρι που πέθανε και αυτός και ησύχασα...

Στη πρώτη περίπτωση ήμουν πολύ μικρή φοβόμουν. Στη δεύτερη ξέρω ότι θα γινόταν φονικό...

Δεν ξέρω αν έκανα καλά ή όχι αλλά είναι μεγάλο βάρος.

Ένιωσα τόση ανακούφιση όταν πέθαναν... συγνώμη που το λέω αλλά ξαλάφρωσα»

Η απάντηση της ειδικού

Πιστεύω πως χρειάζεται μεγάλη δύναμη για να εμπιστευτείς και να εξηγήσεις σε κάποιον τι σου έχει συμβεί, λόγω του ότι μπορεί να φοβάσαι μήπως κατηγορηθείς εσύ αντί ο θύτης ή μήπως λόγω της εξομολόγησής σου προκαλέσεις κάποιον καυγά που στην πορεία γίνει αναξέλεγκτος.

Το ότι το γνωστοποίησες όμως σε κοντινά σου πρόσωπα είναι κάτι που σου αναγνωρίζεται, είναι αναμφισβήτητα μία θαραλλέα πράξη που δείχνει ότι έχεις πίστη στις δυνάμεις σου.

Όσον αφορά το κομμάτι της ανακούφισης που ένιωσες μετά τον θάνατο και των δύο πιστεύω ότι είναι κάτι φυσικό και επόμενο να συμβεί. Θεωρώ ότι ένιωσες μία λύτρωση γιατί είναι κάτι που τελείωσε οριστικά. Πλέον γνωρίζεις πως η παρενόχληση θα πάψει να υφίσταται και δεν θα φοβάσαι μήπως το μάθουν ο πατέρας σου και ο σύζυγός σου. Για αυτους τους λόγους πιστεύω ότι νιώθεις ανακούφιση και σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη.

Σου προτείνω να επισκεφθείς έναν ειδικό ψυχικής υγείας, γιατί είναι δύσκολο το τραύμα να επουλωθεί χωρίς την απαραίτητη βοήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM