Τα τέλεια μαλλιά για το χιονοδρομικό (photos)

Έχεις παρατηρήσει ότι τα bad hair days αυξάνονται το χειμώνα ή όταν επιδιδόμαστε σε χειμερινά sports, όπως το σκι;

Οι απότομες εναλλαγές από την ζεστή και ξηρή ατμόσφαιρα των κλειστών χώρων στο κρύο και τον αέρα δεν ταλαιπωρούν μόνο την επιδερμίδα αλλά και τα μαλλιά-ιδίως τα λεπτά. Τα μάλλινα ρούχα εντείνουν το φαινόμενο του ηλεκτρισμού και έτσι τα μαλλιά σου δεν αγγίζουν ούτε στο ελάχιστο την ιδανική εικόνα!

Περιποιήσου τα σωστά και άλλαξε τα δεδομένα:

Αντιμετώπισε την ξηρότητα δραστικά. Επένδυσε σε μια πλούσια μάσκα που έχει την ένδειξη "nurishing", “replenishing”, "restoring". Αντικατέστησε το conditioner με αυτή. Αγαπημένο μου tip είναι να προσθέτω λίγες σταγόνες ελαίου μαλλιών στην μάσκα. Σε ποσότητα ενός ευρώ μάσκας 2 σταγόνες έλαιο είναι αρκετές. Χρησιμοποίησε το προϊόν στα μήκη και στις άκρες, άφησε το να δράσει για 15 λεπτά.

Τα μακριά και βαμμένα μαλλιά είναι πιο εύθραυστα και το χειμώνα «σπάνε» πιο εύκολα. Μην φοβάσαι το ραντεβού στο κομμωτήριο. Φρόντισε να περιποιείσαι τις άκρες κάθε 1 ½ μήνα, χωρίς απαραίτητα να κονταίνεις το μήκος, φρέσκαρε απλώς την κουπ σου.

Τα πουλόβερ και τα σκουφάκια προκαλούν φριζάρισμα και στατικό ηλεκτρισμό. Χρησιμοποίησε ένα anti-frizz προϊόν. Επένδυσε σε μια ξύλινη βούρτσα ή χτένα την οποία θα χρησιμοποιείς πάντα με απαλές κινήσεις. Το υπερβολικό τράβηγμα εντείνει το πρόβλημα του φριζαρίσματος.

Περιόρισε τη χρήση των καθαριστικών clarifying σαμπουάν που καταπολεμούν την έντονη λιπαρότητα. Μπορεί να καθαρίζουν σε βάθος όμως απογυμνώνουν την τρίχα από τα προστατευτικά της έλαια και την κάνουν περισσότερο ευάλωτη στις εχθρικές κλιματολογικές συνθήκες.

Στέγνωσε καλά τα μαλλιά σου πριν βγεις έξω. Οι χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την υγρασία που κρατά η τρίχα, την κάνουν ακόμα πιο τραχιά και εύθραυστη.

Η ξηρή ατμόσφαιρα που προέρχεται από τη θέρμανση στους κλειστούς χώρους επιδεινώνει το πρόβλημα της πιτυρίδας. Χρησιμοποίησε καθημερινά ένα αντιπιτυριδικό σαμπουάν και άφησε τα ενεργά συστατικά του να δράσουν για 5 λεπτά πριν το ξεβγάλεις. Συχνά, επίσης, κατά τη διάρκεια του χειμώνα το δέρμα του κεφαλιού παρουσιάζει σημάδια ερεθισμού με φαγούρα και ξηροδερμία. Αντικατέστησε το συνηθισμένο σαμπουάν με ένα εξειδικευμένο προιόν. Προστάτεψε το τριχωτό στεγνώνοντας τα μαλλιά σου με χλιαρό και κρύο αέρα.

Αν χρησιμοποιείς εργαλεία styling –σεσουάρ, σίδερο ισιώματος ή για μπούκλες σε καθημερινή βάση, τότε σου είναι απαραίτητο ένα leave-in conditioner που θα διατηρήσει τα επίπεδα υγρασίας και τη λάμψη στα μαλλιά σου.

Δείτε τις φωτογραφίες:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρευνα: Όντως, οι στεναχώριες ασπρίζουν και μαλλιά και φρύδια-Γιατί συμβαίνει αυτό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM