Κρήτη: Η μασκότ των δικαστηρίων είναι αυτός ο υπέροχος σκύλος, ο Φρίξος - Το στόρι του

Από την Κρήτη με αγάπη. Τον λένε Φρίξο, είναι σκυλούκος και η γκράντε ατραξιόν, η μασκότ στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου. Εδώ και δύο χρόνια, είναι... θαμώνας στο Εφετείο, αλλά και σταθερή αξία, γενικότερα, στην πόλη του Ηρακλείου.

Δικηγόροι, δικαστές, εφέτες, εισαγγελείς τον χαϊδεύουν κι εκείνος το απολαμβάνει. Όσο για τα παιδάκια που περνάνε απ' τον προαύλιο χώρο, με τη σειρά τους αφήνονται στο γλυκύτατο αυτό πλάσμα. Παίζουν μαζί του και το απολαμβάνουν.

Η ιστορία του 

Ο Φρίξος γεννήθηκε πριν από δυόμισι χρόνια κι ενώ αρχικά ήταν αδέσποτο, υιοθετήθηκε. Επειδή, όμως είναι... αλητάμπουρας -με την καλή έννοια, φυσικά- κάθε τρεις και λίγο βγαίνει απ' το σπιτάκι του, κάνει τα σεργιάνια του και καταλήγει στο στέκι του, το Δικαστικό Μέγαρο του Ηρακλείου. Οφείλει, δε, το όνομά του στη δικηγόρο που τον μάζεψε από τον δρόμο, όταν αυτός ήταν τριών μηνών σκυλάκι. Η οποία Έλλη, είναι δικηγόρος και για να θυμηθούμε τη μυθολογία, ο Φρίξος ήταν γιος του βασιλιά του Ορχομενού, Αθάμαντα, και της Ωκεανίδας Νεφέλης. Αδερφή του Φρίξου βεβαίως-βεβαίως ήταν η Έλλη.

Γαβ, γαβ, με πολλή αγάπη από το News2U στο Ηράκλειο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM