Μπέτυ Μπαζιάνα: Εκλέγεται καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Μπέτυ Μπαζιάνα: Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να εκλεγεί και επισήμως καθηγήτρια πανεπιστήμιου

Η σύντροφος του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, θεωρείται φαβορί για την εκλογή


Μπέττυ Μπαζιάνα: Η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, αφού εργάστηκε τα τελευταία χρόνια ως συμβασιούχος καθηγήτρια, αποφάσισε να καταθέσει την υποψηφιότητά της για θέση επίκουρης καθηγήτριας στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Πρόκειται για ένα από τα πρώτα ανώτατα ιδρύματα που προχώρησαν σε «πανεπιστημιοποιήσεις» τμημάτων ΤΕΙ και ενσωμάτωσαν το ανώτατο Τεχνολογικό Ίδρυμα της περιοχής. Πρόκειται για εγχείρημα που ολοκληρώθηκε σε έξι μήνες! Του έδωσε 17 νέα τμήματα, το «άπλωσε» σε πέντε πόλεις και το έκανε ένα από τα τρία μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Ελλάδας, με συνολικά οκτώ σχολές και 37 τμήματα.

Ένα νέο αυτοδύναμο τμήμα 

Μάλιστα, από τα «πανεπιστημιοποιημένα» αυτά ΤΕΙ πιθανώς θα προέλθουν και οι τέσσερις καθηγητές που θα μεταφερθούν στο Τμήμα Πληροφορικής, ώστε μαζί με τις τέσσερις νέες προκηρύξεις επίκουρων καθηγητών (μία εκ των οποίων αυτή για την οποία θέτει την υποψηφιότητά της η Μπέτυ Μπαζιάνα) και τις τέσσερις προηγούμενες θέσεις μελών ΔΕΠ που εργάζονταν σε αυτό, να γίνει ένα νέο τμήμα αυτοδύναμο.

Οι πιθανότητες εκλογής είναι υπέρ της κ. Μπαζιάνα, καθώς ήδη έχει κατατεθεί στο εκλεκτορικό σώμα η εισήγηση της τριμελούς επιτροπής που ανέλαβε να μελετήσει τις τέσσερις υποψηφιότητες για τη θέση η οποία, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, είναι ομόφωνα υπέρ της.

Η Μπέτυ Μπαζιάνα γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1974 στην Καρδίτσα. Έχει καταγωγή από τους Σοφάδες Καρδίτσας και από την Κεφαλονιά.

Ο πατέρας της, Αχιλλέας Μπαζιάνας, προερχόταν από μεσοαστική οικογένεια των Σοφάδων, ήταν μαθηματικός, αριστερών φρονημάτων και παλιό στέλεχος του ΚΚΕ. Την περίοδο της επταετίας αναγκάστηκε λόγω διωγμών να εγκαταλείψει τη διδασκαλία του στην Ελλάδα και να καταφύγει στο Παρίσι.

Η ίδια από τα παιδικά της χρόνια ενδιαφερόταν για την πολιτική. Το 1990 οργανώθηκε στον Συνασπισμό, ενώ όπως έχει δηλώσει ποτέ δεν υπήρξε μέλος της ΚΝΕ.