Beauty & healthy tips ανάλογα με το ζώδιό σου (*γιατί θέλεις και να νιώθεις και να φαίνεσαι κάθε στιγμή υπέροχη)

Beauty tips στην "αστρο-ατζέντα" της ημέρας και έχουμε και λέμε: κάθε ζώδιο έχει το δικό του "ευαίσθητο" σημείο. Το "ευαίσθητο" στην προκειμένη σημαίνει το δικό του "δυνατό" σημείο, αλλά και αυτό που χρειάζεται να περιποιείται περισσότερο. 

Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά, τα βασικά μυστικά ομορφιάς για την καθεμιά σας, που οφείλετε να εφαρμόσετε. Όχι μόνο για να νιώθετε, αλλά και για να φαίνεστε -"μετράει" εξίσου- υπέροχες. 

Κριός: Πρόσωπο

Η Κριαρίνα έχει εμμονή με την ομορφιά της και πολλές φορές κουράζει το πρόσωπό της με πλείστες όσες κρέμες. Ειδικότερα, ο Κριός συνδέεται με το κεφάλι, τα μάτια, την μύτη. Κράτησε λοιπόν μια καλή, ultra ενυδατική για την ημέρα και μία νυχτός. Διαφορετικά, απ' τη συχνή χρήση, το δέρμα θα "σπάσει" νωρίτερα και θα είναι λιγότερο ανθεκτικό στους εξωτερικούς παράγοντες (υπερβολική ζέστη, υγρασία, κρύο).

Ταύρος: Λαιμός 

Το hot σημείο μιας typical Ταυρίνας είναι ο ψηλός, φανταστικός λαιμός της. Αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, ευεργέτησέ τον με μαλάξεις περιμετρικές, κυκλικές και με ανοδική φορά: η βαρύτητα δεν αστειεύεται.

Δίδυμοι: Τένοντες, αρθρώσεις, πνεύμονες 

Όπως κατάλαβες, λατρεμένη Διδυμίνα, για σένα σημασία έχει να σταματήσεις λιγάκι να είσαι τόσο στην "τσίτα". Για να προστατέψεις αυτά τα "αδύναμα" -και αγαπημένα σου- σημεία, να πίνεις συχνά ροφήματα (φασκόμηλο, τριαντάφυλλο) και να κάνεις μάσκες με λεβάντα για το πρόσωπο, καθώς και body scrubs, που θα σε χαλαρώσουν. Έτσι, όλα πάνω σου δείχνουν πιο cool, νεανικά, δροσερά.

Καρκίνος: Στήθος 

Οι "καβουρίνες" έχουν υπέροχο ντεκολτέ και το αναδεικνύουν. Φρόντισε, λοιπόν, να μην κάνεις μεταβολές στο βάρος σου γιατί το "δυνατό" σου σημείο θ' αποκτήσει ραγάδες και ενυδάτωνέ το παραπάνω απ' τα υπόλοιπα σημεία του κορμιού σου με μια ειδική, αρωματική, ενδεχομένως και λειαντική κρέμα. Θα νιώσεις μοναδική.

Λέων: Πλάτη 

Λατρεύεις τα εξώπλατα -και σε... λατρεύουν κι αυτά. Για να είσαι όμως μια περήφανη Λέαινα, δεν πρέπει να καμπουριάζεις, αλλά και να προσέχεις γενικά τη στάση του σώματός σου. Σε ορθή γωνία, όπως οι ραλλίστες (cross my heart, έτσι οδηγούν - αυτό είναι το δόκιμο) πρέπει να στέκεσαι για να νιώθεις έξοχα μονίμως. Όταν κάθεσαι να χαλαρώσεις, do it all the way· ξάπλα κανονικά και με το νόμο. Το τζόκινγκ θα σε αβαντάρει αν είσαι σπορτίβ τύπος και βέβαια το κολύμπι. Πισίνα τον χειμώνα, κανείς;

Παρθένος: Χέρια

Καθώς τα χέρια ταυτίζονται με το Νο 1 body point σου, το beauty tip μας είναι να τα ενυδατώνεις, αλλά επειδή έχεις μια τάση να το παρακάνεις λόγω της τελειομανίας σου, μη χρησιμοποιείς ειδικές κρέμες για τα χέρια· έχουν την ιδιότητα -και αυτές- να καθιστούν το δέρμα, μετά από πολύ συχνή χρήση, πιο ευάλωτο απέναντι στους περιβαλλοντικούς παράγοντες, με αποτέλεσμα να "τσακίζει" πιο γρήγορα. Χρησιμοποίησε, λοιπόν, για τα χεράκια σου, μια-δυο φορές την εβδομάδα μια απλή κρεμούλα. Βάζε, δε, λεμονάκι στα χεράκια όσο συχνά θες: είναι βάλσαμο.

Ζυγός: Νεφρά

Η αρμονία είναι το βασικό χαρακτηριστικό του Ζυγού, ο οποίος κυριαρχείται από την Αφροδίτη, αλλά επηρεάζεται και από τον Κρόνο. Αυτοί οι πλανήτες κυβερνούν τα όργανα που σχετίζονται με τη γενικότερη ισορροπία του οργανισμού: τους νεφρούς, που επενεργούν ως φίλτρα, τα επινεφρίδια και εν μέρει και το συκώτι. Τι σημαίνουν τα παραπάνω, γιατί το παραρίξαμε στα ιατρικά;

Λοιπόν: Αγαπημένες μου, πρέπει να τρώτε καθημερινά φρούτα και λαχανικά. Τα "ζητάει" περισσότερο σε εσάς παρά σε άλλες ο οργανισμός και βέβαια όλες ξέρετε πόσο αβαντάρουν τα παραπάνω και την επιδερμίδα. Τονωτικά smoothies το πρωί θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε ενέργεια και ν' ανανεωθείτε.

Σκορπιός: Γεννητικά όργανα 

Οι αιμορροϊδες και οι μυκητιάσεις είναι συνηθισμένες και εσύ, σέξι Σκορπίνα μου, για να νιώθεις τέλεια με τον εαυτό σου, μην ξεχνάς να κάνεις τακτικά τέστ ΠΑΠ και κυρίως αν είσαι άνω των 40. Τώρα, για beauty tip σχετικά με τα hot σημείο σου, δεν έχω παρά να σου επισημάνω να προσέχεις να το διατηρείς όσο πιο καθαρό γίνεται και ν'αποφεύγεις... τριχούλες γιατί ίσως γίνουν -αν όχι τώρα, αργότερα- υπαίτιες για αλλεργίες. Κατά συνέπεια και για μολύνσεις.

Τοξότης: Λεκάνη, γοφοί, μηροί 

Κι εσύ είσαι αεικίνητη, αλλά έχεις την τάση να κουράζεις το σώμα σου. Είσαι πραγματικά non stop κορίτσι, αλλά πρέπει να το προσέχεις με μασάζ, σκραμπ, σάουνα και μετά χαμάμ για να νιώθεις ζεν. Άρα, και για να φαίνεσαι πιο όμορφη!

Αιγόκερως: Δόντια, νύχια 

Οι Αιγοκερίνες έχουν αδυναμία στα τέλεια δόντια και για τις κλασικές είναι το δυνατό τους σημείο. Οπότε, για την προστασία τους αγάπη μου, θα σου προτείνω να κόψεις το κάπνισμα, το αλκοόλ, τους πολλούς καφέδες -εσένα τα δοντάκια σου τα επηρεάζουν περισσότερο απ' τις άλλες-. να μη βάζεις λευκαντικά προϊόντα γιατί χαλάνε το σμάλτο -ούτε καν μαγειρική σόδα, που λένε πως τ' ασπρίζει.

Φρόντιζε να τα πλένεις μετά από κάθε γεύμα καλά και να κάνεις γαργάρες με αντισηπτικά ενδιάμεσα. Όσο για τα νύχια, μην κόβεις τα πετσάκια -το νύχι "αδυνατίζει" και σπάει ευκολότερα- και βέβαια μην τα τρως. Να τα περιποιείσαι, δε, τουλάχιστον μια φορά τον μήνα. Αφέσου στα χέρια ενός/μιας ειδικού και να δεις πόσο ωραία θα αισθανθείς.

Υδροχόος: Αστράγαλος 

Οι Υδροχοϊνες συνήθως έχουν υπέροχες γάμπες, αλλά έχουν ένα "θεματάκι" με μυϊκές κράμπες. Για να τις αποφύγεις, λοιπόν και να ευεργετήσεις και το σώμα και την υγεία σου κατ' επέκταση, φρόντισε η διατροφή σου να είναι ισορροπημένη, βασισμένη σε τροφές πλούσιες σε μεταλλικά άλατα, κυρίως καλίου και μαγνησίου. Αν τρως περισσότερες μπανάνες και ακτινίδια, παίρνεις τα εν λόγω στοιχεία με τον πιο εύγευστο και φυσικό τρόπο.

Ιχθείς: Πόδια 

Κατεξοχήν παιδιά του νερού, όταν δεν βαριέστε, τρέχετε σαν τον Τιραμόλα, ψαράκια μου. Γι' αυτό ακριβώς, επιβάλλεται να περιποιήστε τις φτέρνες σας, να τις "μπανιάρετε" με ζεστό νερό και αιθέρια έλαια που τόσο σάς αρέσουν, να χαλαρώνετε με άλατα στην μπανιέρα σας, να κάνετε και κανένα υδρομασάζ. Μόλις νιώσατε ότι... αγγίζετε την τελειότητα; Μαζί σας, δεν ξέρετε πόσο σάς νιώθω.