Ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με στιλ

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και τι καλύτερο από μια ζεστή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο σπίτι, η οποία θα κάνει τον προσωπικό μας χώρο πιο ζεστό.

Οι περισσότεροι άνθρωποι λατρεύουν τις γιορτές των Χριστουγέννων, καθώς εκείνες τις μέρες επικρατεί κλίμα κατάνυξης. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που ξοδεύουν αρκετά χρήματα για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού τους, προκειμένου να ζήσουν στον απόλυτο βαθμό τη ζεστασιά της συγκεκριμένης εποχής.

Παρ' όλα αυτά, με το κόκκινο χρώμα να είναι το σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων, δεν απομένουν και πολλές επιλογές για μια ευφάνταστη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα περισσότερα σπίτια να μοιάζουν ίδια μεταξύ τους εκείνες τις μέρες.

Πώς μπορούμε λοιπόν να κάνουμε πιο ενδιαφέρουσα τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, χωρίς να χάσουμε το αίσθημα εκείνων των ημερών;

Λευκό χριστουγεννιάτικο δέντρο

 

Το πράσινο δέντρο στολίζει τα σαλόνια των περισσότερων σπιτιών, γεγονός που το καθιστά τετριμμένο, αφού μπορείς να το δεις παντού. Γι' αυτόν τον λόγο επιβάλλεται μία φορά να πειραματιστείς και να κάνεις κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους. Ένα λευκό χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι εξίσου όμορφο και εκθαμβωτικό. Μάλιστα, το λευκό χρώμα του δέντρου αναδεικνύει καλύτερα και τα χρώματα των χριστουγεννιάτικων στολιδιών.

Δώστε βάση στις λεπτομέρειες

Για να έχουμε μια πλήρη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο σπίτι, δεν αρκεί μόνο το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Χρειάζεται να δώσουμε προσοχή σε λεπτομέρειες, χωρίς όμως το σπίτι μας να φαίνεται πολύ φορτωμένο. Μια ενδιαφέρουσα ιδέα θα ήταν να στολίσουμε κάποια σημεία με χριστουγεννιάτικες κάλτσες. Ιδανική θέση θα ήταν πάνω από το τζάκι, αν έχετε. Επιπλέον, θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε σε κάποιο από τα τραπέζια μας βάζα με γκι και κουκουνάρια, όπως επίσης χριστουγεννιάτικες χιονόμπαλες σε διάφορα σημεία του σπιτιού.

Ξύλινη σκάλα 

Μια ξύλινη σκάλα διακοσμημένη με χριστουγεννιάτικα στολίδια είναι σίγουρο πως θα κάνει τη διαφορά, καθώς είναι ένα αντικείμενο που δεν συνηθίζεται στα σπίτια κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Παρ' όλα αυτά, αξίζει να ασχοληθούμε, διότι είναι πρωτότυπη και αναμφίβολα θα τραβήξει την προσοχή των καλεσμένων ‒ αν υπάρξουν λόγω Covid-19. Με ή χωρίς καλεσμένους, είναι μια καλή ευκαιρία να φρεσκάρετε τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σας. Μην ξεχνάτε πως μετά τη λήξη των Χριστουγέννων μπορείτε να κρατήσετε τη σκάλα και να τη διακοσμήσετε όπως θέλετε, χαρίζοντάς της μόνιμη θέση μέσα στο σπίτι.

ksilini skala me christougenniatika stolidia

Λαμπάκια

Δεν είναι υποχρεωτικό το σπίτι μας να φωτίζεται μόνο από τα λαμπάκια που έχει πάνω του το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Άλλωστε, δεν αρκούν μόνο αυτά για να φωτίσουν ολόκληρο το σπίτι. Μια όμορφη επιλογή είναι να γεμίσετε γυάλινα δοχεία με λαμπάκια, ούτως ώστε ο προσωπικός σας χώρος να λάμψει ακόμη περισσότερο.

Δεν χρειάζεται να παραγεμίσετε το σπίτι με χριστουγεννιάτικα στολίδια ούτε να κάνετε υπερβολικές σπατάλες. Μπορείτε να δοκιμάσετε μερικές από τις παραπάνω επιλογές, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα