2+1 λιχουδιές με διαφορετική ιστορία από αυτή που νομίζουμε

Οι λιχουδιές είναι πάντα ευπρόσδεκτες για όλους τους γλυκατζήδες, από όπου και αν προέρχονται.

Ωστόσο, αρκετές λιχουδιές απέκτησαν μια τελείως διαφορετική ιστορία στο πέρασμα του χρόνου και τελικά κατέληξαν να χρησιμοποιούνται με άλλο τρόπο.

Ας δούμε ποια εδέσματα είναι αυτά.

Παγωτό

Αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων που καταναλώνεται ως επί το πλείστον το καλοκαίρι. Γενικά επικρατεί η άποψη πως το παγωτό δεν τρώγεται το χειμώνα, για να μη μας πιάσουν τα λαιμά μας. Ωστόσο, όταν ανακαλύφθηκε το παγωτό ήταν χειμερινό έδεσμα. Το οποίο μάλιστα έφτιαχναν από χιόνι!

Θεωρείται πως η πρώτη αναφορά για παγωτό, γίνεται στη Βίβλο, όταν ο Αβραάμ προσφέρει στον Ισαάκ κατσικίσιο γάλα ανακατεμένο με χιόνι, λέγοντας του «να φάει και να πιει».

 

Μάλιστα, στην Αρχαία Αίγυπτο, οι Φαραώ πρόσφεραν στου καλεσμένους τους ειδικά σχεδιασμένα κύπελλα, τα οποία είχαν ένα χώρισμα στη μέση. Από την μια πλευρά περιείχαν χυμούς φρούτων και από την άλλη χιόνι.

Κρουασάν

Η πλειονότητα των ανθρώπων πιστεύει πως το κρουασάν ανακαλύφθηκε στη Γαλλία. Λάθος! Μπορεί από τη δεκαετία του 1950 το κρουασάν να είναι ένα παραδοσιακό συστατικό του πρωινού στη Γαλλία, ωστόσο δεν ανακαλύφθηκε εκεί. Η προέλευση του κρουασάν είναι από την Αυστρία και υπήρχε τουλάχιστον από τις αρχές του 13ου αιώνα.

krouasan-se-tirkouaz-phonto

Είχε βεβαιωθεί  η ύπαρξη του κίπφερλ (kipferl), που ήταν ουσιαστικά πρόδρομος του κρουασάν. Παρ' όλα αυτά, δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για τον ακριβή τρόπο παρασκευής.

Black Forest

Η Black Forest δεν προέρχεται άμεσα από τον Μέλανα Δρυμό. Αν και το συγκεκριμένο γλυκό είναι γερμανικό, η ονομασία του προέρχεται από κάτι πάρα πολύ συγκεκριμένο. Το όνομα προκύπτει από το ειδικό ποτό της περιοχής, που λέγεται Schwarzwälder Kirschwasser Αποστάζεται από κεράσια και είναι ένα είδος λικέρ.

tourta-black-forest

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα