Αγίου Βαλεντίνου: Κι όμως, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης αποθεώνει τον έρωτα (pics)

Αγίου Βαλεντίνου: Σε μια «επικράτεια» κατανάλωσης που τα αντικείμενα και τα δώρα έχουν ταυτιστεί κυρίως με το κιτς, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μοναδικές δημιουργίας τέχνης, κοσμήματα, χρηστικά αντικείμενα και μια φλογισμένη συλλογή βιβλίων υποδέχονται με έξυπνα μητροπολιτικό τρόπο τον Άγιο Βαλεντίνο.

Έχει αποδείξει ότι είναι πολλά περισσότερα από ένα πωλητήριο μουσείου. Είναι κυρίως ένα concept shop με δημιουργίες τέχνης, άποψη, δυνατές συνεργασίες με καλλιτέχνες και εταιρείες από όλο τον κόσμο και σταθερή σύνδεση με την έννοια του κάλλους και της διαχρονίας – ακόμα και στις πιο μοντερνιστικές προτάσεις του.

Ο λόγος για το Πωλητήριο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που έχει μεταμορφωθεί για χάρη του Αγίου Βαλεντίνου με ειδική διακόσμηση, ένα μεγάλο τόξο από κόκκινα μπαλόνια και πλήθος αντικειμένων που μπορεί κάποιος να δωρίσει στο αντικείμενο του πόθου του ή και στον ίδιο του τον εαυτό.

Αρχίζουμε με μια μεγάλη σειρά βιβλίων με θέμα τον έρωτα συναντάμε στο χώρο του πωλητηρίου. Αλλά όχι μόνο. Πορσελάνινα φλιτσάνια καφέ σε σχήμα καρδιάς, τα κατακόκκινα lunch box του εμβληματικού οίκου Alessi, εκπληκτικά κεραμεικά αντικείμενα ειδικά δημιουργημένα για το μουσείο και το θέμα «έρωτας» από το ΚΕΡΑΜΕΙΟ Ceramic Studio, τον Φίλιππο Θεοδωρίδη και τον Μάριο Καρύστιο.

https://www.instagram.com/p/B8RWrV6g3nv/?utm_source=ig_embed

 

Και φυσικά, υπέροχα κοσμήματα. Πέρα από την ιδιαίτερη συλλογή κοσμημάτων που διαθέτει το πωλητήριο – εδώ βρίσκουμε και δημιουργίες της διεθνούς σχεδιάστριας Κατερίνας Μακρυγιάννη- ειδικά για την γιορτή του Ερωτα συναντάμε κοσμήματα της Δανάης Γιαννέλη και της Αλεξάνδρας Βασιλείου.

 

Τα χαρακτηριστικά κεριά του μουσείου με την λιτή μορφή κυκλαδικού ειδωλίου αποτελούν σίγουρα μια ιδιαίτερη πρόταση όχι μόνο για δώρο αλλά και για τη δημιουργία ατμόσφαιρας. Ενώ η επίσκεψη στο Μουσείο για την ανά τον κόσμο γνωστή αρχαιολογική του συλλογή ή την έκθεση της Linda Benglis που παρουσιάζει ο ΝΕΟΝ αποτελούν έναν πρωτότυπο αλλά απολύτως ουσιαστικό τρόπο για να γιορτάσει κάποιον τη μέρα αυτή μαζί με τον σύντροφό του.

 

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM