Αλλάζει το χριστογεννιάτικο στολισμό της Αθήνας ο Κώστας Μπακογιάννης

Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, προχωρά φέτος σε έναν διαφορετικό χριστουγεννιάτικο στολισμό με σκοπό να φωταγωγηθούν και δρόμοι της πρωτεύουσας στους οποίους τα περασμένα χρόνια απουσίαζε ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα φωτάκια με τα οποία στολίζονται οι κεντρικοί δρόμοι είναι ηλικίας 17 ετών καθώς δεν έχουν αλλάξει από το 2002. Άλλωστε, η αντικατάσταση του στολισμού θα γίνει χωρίς κόστος, καθώς 15 εταιρείες και ιδρύματα έχουν προσφερθεί να συμβάλλουν στον στολισμό της πόλης. Μάλιστα, τελείως διαφορετικό θα είναι και το χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα κοσμεί φέτος την πλατεία Συντάγματος κάτι που προς το παρόν κρατιέται μυστικό!

Πρόσφατα σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε: «Τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια είναι χρονολογίας 2002, είναι ελεεινά και πολλά μέρη είναι σκοτεινά. Η πλατεία στα Θυμαράκια στα Πατήσια είχε πέρυσι ένα μικρό Άγιο Βασίλη, ένα κέτσαπ, ήταν σαν να μη νοιαζόμαστε, όλο αυτό έβγαζε ανισότητα» παρατήρησε.

Η ανανέωση του στολισμού της Αθήνας αποτελεί μέρος του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» που είχε ανακοινώσει ο Δήμαρχος Αθηναίων στις αρχές Οκτωβρίου με στόχο να αλλάξει η εικόνα της πρωτεύουσας και να τονωθεί η εμπορική κίνηση.

Με το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου» καλούνται οι κάτοικοι της, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, ιδρύματα και φορείς αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος να «υιοθετήσουν» έναν δρόμο, ένα πεζοδρόμιο, ένα πάρκο, μία πλατεία, μία παιδική χαρά, μία γειτονιά, ακόμα κι ένα δέντρο ή ένα παγκάκι της πρωτεύουσας, αναλαμβάνοντας, ταυτόχρονα, και την ευθύνη για την φροντίδα και τη συντήρησή του, με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων όπου και όταν χρειάζεται.

Το πρόγραμμα κάνει πρεμιέρα τα Χριστούγεννα κι έτσι η Αθήνα τις γιορτές θα φωταγωγηθεί όχι μόνο από τον Δήμο, αλλά και από όλους εκείνους που θέλουν να υιοθετήσουν το δρόμο, το πεζοδρόμιο, τη γειτονιά τους.