Πέτσας: Μάσκα σε εξωτερικούς χώρους και ανοιχτά εστιατόρια μέχρι τη 1 π.μ

Ο Στέλιος Πέτσας είπε πως όχι μόνο δεν θα ανακοινωθούν νέα μέτρα, αλλά αναμένεται και διεύρυνση του ωραρίου για τα καταστήματα εστίασης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε κατηγορηματικά πως όχι μόνο δεν θα ανακοινωθούν νέα μέτρα, αλλά θα διευρυνθεί και το ωράριο στην εστίαση.

Ο ίδιος επισήμανε πως τα υπάρχοντα μέτρα είναι πολλά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το να φορτώνουμε συνεχώς μέτρα τον πληθυσμό και να μη φροντίζουμε για την πιστή τήρησή τους, θα είναι προβληματικό και ενδεχομένως μπούμερανγκ».

«Στην Αττική υπάρχει μια πίεση, όμως αυξάνονται οι ΜΕΘ»

Παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα έχει μια αύξηση κρουσμάτων όπως και οι άλλες χώρες τελευταία, αλλά παραμένει σταθερή. «Στην Αττική υπάρχει μια πίεση, όμως αυξάνονται οι ΜΕΘ», είπε.

Ο κόσμος έχει αρχίσει να κουράζεται με τα μέτρα

Υπενθύμισε την παρατήρηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να κουράζεται με τα μέτρα, όμως αν σταματήσει κανείς να φορά μάσκα σε εσωτερικό χώρο θα έχουμε έξαρση των κρουσμάτων.

Δεν απέκλεισε την χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

«Σήμερα βλέπουμε πάρα πολλά κρούσματα να προέρχονται από τον χώρο εργασίας», είπε και δεν απέκλεισε την χρήση υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, αν όμως υπάρξει νέα έκρηξη κρουσμάτων.

Εξετάζεται η διεύρυνση ωραρίου

Για τα καταστήματα είπε χαρακτηριστικά: «Μπορεί να εξεταστεί η διεύρυνση του ωραρίου καταστημάτων μέχρι τη 1 π.μ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM