«Κλείδωσε» η παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου

Παράταση του lockdown μέχρι τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, χαρακτηρίζοντας επιβεβλημένη αυτή την απόφαση λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου. 

«Ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές αποτελεί πηγή ανησυχίας το επιδημιολογικό φορτίο», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας, τεκμηριώνοντας την απόφαση για παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι και την 7η Δεκεμβρίου.

Του Μάκη Θεοδώση

«Τέτοιες περιοχές που εμφανίζουν υψηλό αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με τον πληθυσμό τους είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Λέσβος», κατέθεσε.

Η κυβέρνηση θα προβεί σε επόμενες κινήσεις αφού συμβουλευτεί την ομάδα των λοιμωξιολόγων, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όσον αφορά την πιθανότητα διαγγέλματος από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρέπεμψε για την επόμενη εβδομάδα και τόνισε πως «επικεντρωνόμαστε στην τήρηση των μέτρων με σκοπό τη μείωση των κρουσμάτων και την επίτευξη άρσης της απαγόρευσης κυκλοφορίας».

Σε ερώτηση για άρση του lockdown σε δύο ταχύτητες, για περιοχές με καλή ή επιβαρυμένη εικόνα, υπογράμμισε πως την επόμενη εβδομάδα θα εξεταστούν τα εναλλακτικά σενάρια.

Για τα σχολεία δήλωσε πως «δεν είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τώρα κάτι άμεσα. Προέχει η τήρηση των μέτρων».

Εν όψει της εορτής του Αγία Ανδρέα, ο υφυπουργός απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες της Πάτρας να αποφύγουν τον συγχρωτισμό και την ανταλλαγή επισκέψεων και να τηρούν τα μέτρα, ώστε να μην αποτελέσει λόγο υπερμετάδοσης του ιού άλλη μία τοπική εορτή.

Όπως ενημέρωσε, το Σάββατο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα επισκεφθεί νοσοκομεία και θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Δείτε παρακάτω το video

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM