Κοροναϊός: Εφαρμογή στα κινητά για τα τοπικά lockdown που έρχονται

Ο χρόνος φαίνεται πως μετρά αντίστροφα για τοπικά lockdown λόγω κοροναϊού, και όπως όλα δείχνουν έρχεται μια νέα εφαρμογή ενημέρωσης για τους πολίτες.

Πώς θα ενημερώνονται οι πολίτες για τα μέτρα ανά περιοχή

Ο Στέλιος Πέτσας αποκάλυψε μάλιστα ότι ΕΟΔΥ και υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ετοιμάζουν μία εφαρμογή για τα κινητά, χάρη στην οποία κάθε πολίτης θα γνωρίζει ακριβώς τα μέτρα της περιοχής του εισάγοντας τον Ταχυδρομικό Κώδικα.

«Ποτέ δεν έχουμε διστάσει να εφαρμόσουμε τοπικά lockdown»

«Ποτέ δεν έχουμε διστάσει να εφαρμόσουμε τοπικά lockdown. Πρέπει να δούμε τις επιπτώσεις σε τοπικό επίπεδο και η Αττική δεν είναι εξαίρεση. Θα πρέπει να σταθμίσουμε τα μέτρα και θα το πουν πρώτα οι ειδικοί όχι η κυβέρνηση» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Πήραμε και θα πάρουμε όποια μέτρα χρειαστεί για την προστασία της δημόσιας υγείας. Γιατί, πολύ απλά, η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά» υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Θα αυξηθούν οι υποδομές του ΕΣΥ

Διαβεβαίωσε επίσης ότι θα αυξηθούν οι υποδομές του συστήματος υγείας για να ανταπεξέλθει στο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων.

«Έχουν ήδη δοθεί 14 νέες ΜΕΘ. Θα προχωρήσουμε και με τις υπόλοιπες. Έρχονται κι άλλες. Δίνουμε μάχη με το χρόνο για να πάμε από 536 που παραλάβαμε να πάμε σε 1200 μέσα σε 1-2 μήνες. Είμαστε σήμερα σε 930+14» είπε.

Πέτσας: Έκκληση σε άτομα άνω των 55 ετών - «Να προσέχουν και μέσα στο σπίτι»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι έχει σημασία ότι στις ΜΕΘ εισάγονται κυρίως άτομα πάνω από 55 ετών και με υποκείμενα νοσήματα.

Απηύθυνε έκκληση για ιδιαίτερη προσοχή στο οικογενειακό περιβάλλον και τους κάλεσε ειδικότερα: «Να προσέχουν μέσα στο σπίτι γιατί πολλά κρούσματα μεταδίδονται ενδοοικογενειακά, όχι από εγγόνια αλλά από τα παιδιά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM