Ποιος κερδίζει από το θέμα με τον ΕΟΔΥ

Πολύ θόρυβο ξεσήκωσαν τα δημοσιεύματα των εφημερίδων «ΒΗΜΑ» και «Δημοκρατία» για τα διπλά αρχεία καταγραφής κρουσμάτων της πανδημίας.

Η μομφή προς τον ΕΟΔΥ πως μαγειρεύονται τα στοιχεία αποτέλεσε την κορυφή του παγόβουνου στο θέμα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση.

Του Μάκη Θεοδώση

Πέρα από την αναχαίτιση του δεύτερου κύματος, την οικονομική δυσπραγία και τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για καθυστερήσεις, έρχεται ένα θέμα που αμφισβητεί την αξιοπιστία των ανακοινώσεων για την πανδημία.

Κάποιοι μιλούν για δύο στρατόπεδα: ένα του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και ένα του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με τον επικεφαλής του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς διέψευσε τις φήμες και μίλησε για ταύτιση απόψεων, ενώ ο ΕΟΔΥ έβγαλε ανακοίνωση στην οποία μιλά για fake news. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε πως υπάρχει ένα ενιαίο σύστημα καταγραφής για τον ιό Covid-19 και πως κάθε αμφισβήτηση βλάπτει την κοινή προσπάθεια.

Ποιος έχει κέρδος από αυτή την υπόθεση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει στη Βουλή πως «η δεύτερη επιστολή ενός πρωθυπουργού» ρίχνει τις ευθύνες για τα λάθη στους υπουργούς του.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει τις εσωτερικές τριβές μεταξύ των υπουργών του και είναι αποφασισμένος να βάλει μια τάξη με τον επερχόμενο σαρωτικό ανασχηματισμό. Αξιόπιστη πηγή μάς έλεγε πως θα προβεί σε ένα πιο σφιχτό σχήμα, με αξιοποίηση νέων από την Κ.Ο. της ΝΔ, και πως θα δείξει την έξοδο προς εξωκοινοβουλευτικούς που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Είναι γεγονός πως οι κυβερνητικές αρρυθμίες οδηγούν κορυφαίους υπουργούς σε απολογισμό έργου. Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δεν φαίνεται διατεθειμένος να γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος και να χρεωθεί ευθύνες που δεν του αναλογούν.

Η αντιπολίτευση τρίβει τα χέρια της με τέτοια επεισόδια και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εισαγγελική παρέμβαση για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Στο ίδιο μήκος κύματος, και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος ζήτησε να δημοσιευτούν τα πρακτικά των εισηγήσεων των λοιμωξιολόγων και να μάθει ο κόσμος τι πραγματικά συμβαίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM