Πέτσας: Κλειστά έως τις 7 Ιανουαρίου σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία, χιονοδρομικά κέντρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 7 Ιανουαρίου

Ο Στέλιος Πέτσας στις σημερινές του ανακοινώσεις δήλωσε πως όσον αφορά την εστίαση αποφασίστηκε να μην ανοίξει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, ένα αίτημα που είχαν καταθέσει και οι ίδιοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ «για τα θέατρα, τους κινηματογράφους, τα μουσεία και το λιανεμπόριο θα αποφασιστεί στο τέλος της εβδομάδας».

του Μάκη Θεοδώση

Τα βασικά σημεία των ανακοινώσεων του κ. Πέτσα

«Αν συγκρίνουμε το πρώτο με το δεύτερο κύμα, η κινητικότητα είναι αυξημένη, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των κλινών. Έχει επέλθει σταδιακή μείωση των κρουσμάτων, αλλά οι νοσηλευόμενοι είναι σταθερά πάνω 4.000 άτομα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ανακοινώθηκε λοιπόν πως θα μείνουν κλειστά:

- Δικαστήρια

- Γυμναστήρια

- Χιονοδρομικά κέντρα

Όσοι επιστρέφουν από το εξωτερικό στη χώρα μας θα πρέπει να έχουν κάνει το μοριακό τεστ, ενώ στο αεροδρόμιο θα υποβάλλονται σε rapid test. Τέλος, θα μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα αν χρειάζεται.

Για τις εκκλησίες θα γίνουν ανακοινώσεις μέσα στις επόμενες μέρες, αφού υπάρξει επαφή με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον πρωθυπουργό. Όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα εποχιακά μαγαζιά θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά.

«Έρχεται η ελπίδα με τα εμβόλια, πρέπει να ρίξουμε το ιικό φορτίο με την συμπεριφορά μας», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πέτσας.

«Στη Σύνοδο Κορυφής θα τεθεί η αξιολόγηση της Τουρκίας, σε συνολικό επίπεδο, που δεν μπορεί να παραβιάζει τους διεθνείς κανόνες. Κρίνεται στην ουσία η αξιοπιστία της Ευρώπης, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει το εμπάργκο όπλων. Δεν μπορεί ευρωπαϊκές σφαίρες να στραφούν εναντίον της ηπείρου», πρόσθεσε.

«Όσον αφορά την οικονομία, δεν είμαστε ουραγός της Ευρώπης, έχουμε ψήφο εμπιστοσύνης από τις αγορές. Την ίδια ώρα, νέες επενδύσεις στην Ελλάδα με νέες θέσεις εργασίας. Από τα Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ θα λάβουμε συνολικά 110 δισ. ευρώ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλος, ο Στέλιος Πέτσας κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για πολιτική υποκρισία για το θέμα της κατοικίας του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM