Εμβόλιο κορονοϊού: Αρχές Ιανουαρίου στην Ελλάδα

Τέλος Δεκεμβρίου - αρχές Ιανουαρίου θα βρίσκεται το εμβόλιο κορονοϊού της Pfizer στην Ελλάδα, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη της Δευτέρας

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Έτοιμο το σύστημα υγείας, οι υγειονομικοί καθώς και τα σημεία εμβολιασμού να ξεκινήσουν τη διαδικασία, αμέσως μετά την έγκριση του εμβολίου της Pfizer από την Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, τόνισε χθες ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως, μόλις το εμβόλιο πάρει έγκριση, θα το έχουμε στη χώρα μας «εντός 48 ωρών και θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί».

«Το εμβόλιο είναι ίσως η πιο δυνατή αχτίδα αισιοδοξίας σε αυτόν τον πολύ σκοτεινό χειμώνα».

Πρώτα οι πολιτικοί αρχηγοί, ως παράδειγμα

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως πρώτα από όλους το εμβόλιο θα το κάνουν ο ίδιος και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ πρότεινε να το κάνουν από τους πρώτους και οι πολιτικοί αρχηγοί:

«Θα το κάνω από τους πρώτους μαζί με την ΠτΔ, γιατί όχι και με τους πολιτικούς αρχηγούς. Το προτείνω. Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές. Πρέπει να ξεπεραστεί η καχυποψία της κοινωνίας. Σε έναν βαθμό καταλαβαίνω τη φοβία αυτή. Αλλά τα εμβόλια είναι ασφαλή και έχουν κάνει θαύματα, τα οποία κάποιες φορές έχουν ξεχαστεί», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα είμαστε έτοιμοι για τον εμβολιασμό»

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως «θα είμαστε έτοιμοι για τον εμβολιασμό», τον οποίο χαρακτήρισε μια πολύ σύνθετη άσκηση, ενώ κάλεσε τους πάντες να συστρατευτούν.

«Ανοσία δεν πρόκειται να αρχίσουμε να αποκτάμε πριν από τον Φεβρουάριο», πρόσθεσε και χαρακτήρισε σημαντικό η αισιοδοξία να μη μας οδηγήσει και πάλι σε εφησυχασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM