Αλλαγές στο λιανεμπόριο και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 στις «κόκκινες» περιοχές από Δευτέρα

Αλλαγές στο λιανεμπόριο και νέα περιοριστικά μέτρα από την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου για τις «κόκκινες» περιοχές της Ελλάδας

Όπως όλα δείχνουν φαίνεται πως πρόκειται τελικά να επιβεβαιωθούν οι φήμες για ακόμα πιο σκληρό lockdown στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, αναφέρεται πως εντός της ημέρας –αφού ολοκληρωθεί η σύσκεψη της Επιτροπής λοιμωξιολόγων– θα ανακοινωθούν νέα αυστηρά και δραστικά μέτρα.

Η κατάσταση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα δείχνει να ξεφεύγει πάλι ύστερα από την αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων αλλά την εμφάνιση των κρουσμάτων της βρετανικής μετάλλαξης του Covid-19, δύο γεγονότα που προκαλούν έντονη ανησυχία σε κυβέρνηση και ειδικούς.

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Επίσης, να σημειωθεί πως από το πρωί της Παρασκευής (29/1) γίνονταν σενάρια για να τεθεί στο «κόκκινο» και η Αττική, πράγμα που φαίνεται να επαληθεύεται τελικά. Παρομοίως, φαίνεται πως στην Αττική θα ανοίξουν μονάχα τα γυμνάσια  –υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, καθώς θα είναι υποχρεωτικές οι μάσκες εντός και εκτός των τάξεων, ενώ οι μαθητές των Λυκείων θα συνεχίσουν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης –όπως και στις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές. Στις «πράσινες» περιοχές της χώρα, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα ανοίξουν κανονικά από Δευτέρα (1/1) όπως είχε προγραμματιστεί εδώ και μέρες.

Αυτά είναι τα μέτρα που θα ισχύουν για τα ανοιχτά σχολεία:

  • η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών.
  • οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,
  • χρήση αντισηπτικών
  • σχολικοί εορτασμοί με μέτρα
  • δειγματοληπτικοί έλεγχοι από ΕΟΔΥ
Όλες οι αλλαγές στο λιανεμπόριο 

Image removed.

Για αυτό το λόγο, οι λοιμωξιολόγοι πρόκειται να ανακοινώσουν αλλαγές στο λιανεμπόριο, οι οποίες θα περιλαμβάνουν αγορές για ρούχα, παπούτσια και κοσμήματα εντός των καταστημάτων με ραντεβού και συγκεκριμένα με τη μέθοδο του «click in Shop», ενώ για όλα τα υπόλοιπα θα μπει σε εφαρμογή ξανά η μέθοδος του «click away».

Επίσης, τα καταστήματα ΟΠΑΠ θα μείνουν κλειστά στις «κόκκινες» περιοχές και στους ναούς θα επιτρέπεται η είσοδος 9 ατόμων.

Αλλαγές στο ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Image removed.

Αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, φαίνεται πως «κλείδωσε» το θέμα, ώστε να παραμείνει σε ισχύ από τις 21.00 μέχρι τις 05.00 το πρωί τόσο στις «πράσινες» περιοχές, όσο και στην Αττική –παρά τις αρχικές σκέψεις και εισηγήσεις για απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα.

Ωστόσο, στις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει αυστηρά από τις 18.00 το απόγευμα έως τις 05.00 το πρωί.

Τα μέτρα αυτά, όπως φαίνεται θα θα μπουν σε εφαρμογή από την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2021 και θα ισχύουν για τις «κόκκινες» περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM