Αλέξης Κούγιας: «Βιάστηκαν να καταστρέψουν τον εντολέα μου»

Στο γραφείο της ανακρίτριας βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (24/2) ο ηθοποιός - σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης και ο συνήγορος υπεράσπισής του, Αλέξης Κούγιας

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, βρέθηκε μαζί με τον συνήγορό του Αλέξη Κούγια ενώπιον της ανακρίτριας, προκειμένου να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί.

Λίγο αργότερα, ο γνωστός σκηνοθέτης - ηθοποιός αποχώρησε από το γραφείο της ανακρίτριας και ο συνήγορός του προχώρησε σε δηλώσεις.

Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας έκανε και πάλι λόγο για την προανακριτική διαδικασία, την οποία αποκάλεσε «άκυρη», ενώ –όπως είπε– «είναι μύθος όλα όσα ακούγονται για τη δικογραφία».

«Σύμφωνα με τις δικονομικές διατάξεις, προκαλείται απόλυτη ακυρότητα, όταν ο φερόμενος πως διέπραξε οποιαδήποτε πράξη, είτε πλημμέλημα είτε κακούργημα, δεν θα κληθεί προηγουμένως να λάβει αντίγραφα των καταγγελιών των μαρτυρικών καταθέσεων και να καταθέσει είτε γραπτές είτε προφορικές εξηγήσεις σε αυτόν που κάνει την προανάκριση», συνέχισε ο ποινικολόγος.

«Βιάστηκαν να καταστρέψουν τον εντολέα μου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας και εξήγησε πως ο εντολέας του Δημήτρης Λιγνάδης «έχει άλλοθι για τις ημερομηνίες που καταγγέλλεται ότι διέπραξε αξιόποινες πράξεις».

«Ο εντολέας μου από ταξιδιωτικά έγγραφα αποδεικνύει πως ήταν στην Αίγυπτο την περίοδο για την οποία κατηγορείται», συμπλήρωσε ο γνωστός ποινικολόγος.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM