Επίθεση με βιτριόλι: «Δεν γνώριζα ότι θα προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά, δεν είμαι χημικός» είπε η κατηγορουμένη

Η 36χρονη κατηγορούμενη ομολόγησε έπειτα από έναν χρόνο πως επιτέθηκε με βιτριόλι στην Ιωάννα - «Δεν πείθει κανέναν» ανέφερε ο δικηγόρος του θύματος, Απόστολος Λύτρας

Ομολόγησε χθες, Δευτέρα 5/4, η 36χρονη κατηγορούμενη την επίθεση με βιτριόλι που πραγματοποίησε πέρυσι, και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2020, εις βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Η κατηγορούμενη, μάλιστα, ύστερα από έναν χρόνο ζήτησε συγγνώμη για το κακό που προκάλεσε στην Ιωάννα, προσπάθησε να συνομιλήσει μαζί της και ανέφερε πως δεν γνώριζε ότι το βιτριόλι θα προκαλούσε τέτοια ζημιά.

Ωστόσο, ο δικηγόρος του θύματος, Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Live News» σημείωσε ότι η απολογία της 36χρονης δεν πείθει κανέναν, όπως και η συγγνώμη που ζήτησε. «Είναι ένα κείμενο που το αποστήθισε και πήγε απλά να πει το ποίημά της στην ανακρίτρια» τόνισε.

Κάτι που δεν φαίνεται να απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, αφού, αν το αδίκημα για το οποίο θα καταδικαστεί είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας, ο χρόνος της στη φυλακή θα είναι πολλαπλάσιος από αυτόν για σωματική βλάβη. Εξ ου και η απολογία της ότι δεν ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα.

Αρνείται την απόπειρα ανθρωποκτονίας

Η κατηγορούμενη, ύστερα από έναν χρόνο, ομολόγησε πως είναι η δράστις της επίθεσης, όμως αρνήθηκε πεισματικά την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, λέγοντας πως «αποδέχομαι το αδίκημα της σωματικής βλάβης».

«Προς το παρόν παραμένω σε όσα είπα ως τώρα. Με την κίνησή μου αυτή δεν ήθελα να τη σκοτώσω. Δεν στόχευσα ποτέ να τη σκοτώσω, αλλά να την πονέσω και να την τραυματίσω. Απλώς ποτέ δεν φαντάστηκα ότι η απερίσκεπτή μου αυτή ενέργεια θα προξενούσε σε τέτοια έκταση ζημιά και έναν μεγάλο γολγοθά που διανύει και θα διανύσει σε βάθος χρόνου. Μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω, να μην είχε συμβεί τίποτα από όλα αυτά σε κανέναν. Λυπάμαι πολύ για το αποτέλεσμα αυτό. Γι' αυτό αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη αυτής της πράξης, θα τιμωρηθώ και καλώς θα τιμωρηθώ» είπε η 36χρονη Έφη στην ανακρίτρια.

Σε ερώτηση της δικαστικής λειτουργού για τον λόγο που θέλησε να προκαλέσει σωματική βλάβη –όπως η ίδια ισχυρίζεται– στην Ιωάννα, η κατηγορουμένη απάντησε: «Απέκτησα μία αρρωστημένη εμμονή μαζί της. Τη θεώρησα υπεύθυνη για ένα πολύ προσωπικό ζήτημα το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και με έκανε να δω τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Δεν θέλω να το αναπτύξω περαιτέρω ώσπου να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο και να ειπωθούν όλες οι αλήθειες. Δεν θα ήθελα να παρερμηνευτεί τίποτα από τα παραπάνω με εικασίες και φανταστικά σενάρια γι' αυτό».

«Δεν γνώριζα ότι θα προκληθεί τόσο μεγάλη ζημιά»

Η ανακρίτρια φαίνεται να επέμεινε προκειμένου να μάθει τον λόγο που επέλεξε αυτό το υγρό και σε αυτή την ποσότητα η κατηγορουμένη.

  • Ερώτηση: Αφού θέλατε να της προκαλέσετε σωματική βλάβη, γιατί επιλέξατε θειικό οξύ και σε αυτή τη μεγάλη ποσότητα.
  • Απάντηση: Δεν ήταν μεγάλη ποσότητα. Ήταν ένα κανονικό ποτήρι. Δεν γνώριζα ότι θα προκληθεί τόσο μεγάλη ζημιά.
  • Ερώτηση: Γνωρίζετε ότι αν είχε εισπνεύσει από τη μύτη ή το στόμα το βιτριόλι, θα καταστρέφονταν είτε οι πνεύμονες είτε ο οισοφάγος, με αποτέλεσμα τον θάνατό της, και ότι εάν δεν είχε ξεπλύνει άμεσα το οξύ, θα προκαλούνταν ο θάνατός της από αιμορραγία;
  • Απάντηση: Δεν γνώριζα τίποτα από όλα αυτά. Δεν γνώριζα ότι αυτό το υγρό θα προκαλούσε τέτοια ζημιά, γνώριζα ότι θα προκαλούσα κάποιο τραύμα. Δεν είχα σκοπό να στοχεύσω στο πρόσωπο. Η στάση του σώματος απέδειξε ότι ήμουν πλάγια και όχι πρόσωπο με πρόσωπο. Δεν γνώριζα ότι θα προκαλούσα τόσο μεγάλη ζημιά. Το παχύρρευστο υγρό δεν γνώριζα ότι προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά, δεν είμαι χημικός, δεν γνώριζα ότι υπήρχε σε πιο αραιή μορφή.

Σε ερώτηση της δικαστικής λειτουργού για τον τρόπο που προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό, η κατηγορουμένη δήλωσε πως δεν επιθυμεί να απαντήσει από πού το προμηθεύτηκε, ενώ τόνισε πως μόνο αυτή ευθύνεται για την ανεύρεση και προμήθειά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM