Η Ελλάδα αποστέλλει βοήθεια στην Ινδία

ΙΝΔΙΑ
ΠΗΓΗ:EF SYN.GR

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποστείλει τη μέγιστη βοήθεια στην στην Ινδία, η οποία δοκιμάζεται σθεναρά από την πανδημία του κορονοϊού, με αποτέλεσμα το σύστημα υγείας της να βρίσκεται υπό εξαιρετική πίεση.

σκαι
ΠΗΓΗ: ΣΚΑΙ.GR

Η ελληνική κυβέρνηση ανταποκρίνεται άμεσα στο αίτημα των ινδικών αρχών

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), η ελληνική κυβέρνηση ανταποκρίνεται άμεσα στο αίτημα των ινδικών αρχών και μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, έχει έτοιμες προς αποστολή 90 φιάλες οξυγόνου συνολικής χωρητικότητας 440 λίτρων, καθώς και υγειονομικό υλικό (μάσκες, γάντια και λοιπά μέσα αυτοπροστασίας).

ΙΝΔΙΑ
ΠΗΓΗ: ΣΚΑΙ.GR

«Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το αίτημα για παροχή συνδρομής, η Πολιτική Προστασία κινητοποιήθηκε για την προμήθεια των φιαλών οξυγόνου», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση της ΓΓΠΠ. 

Υπενθυμίζεται πως η Ινδία υποφέρει από την πανδημίας, μετρώντας συνολικά 18,8 κρούσματα της νόσου Covid-19, ενώ την ίδια ώρα, τα θύματα ξεπερνούν τις 208 χιλιάδες.

Χαρδαλιάς: «Σε αυτή την μάχη που δίνει η παγκόσμια κοινότητα έναντι της πανδημίας, η χώρα μας είναι παρούσα όπου κι όποτε χρειάζεται»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είναι αυτονόητη η ανταπόκριση της Ελλάδας στην έκκληση κάθε χώρας για παροχή βοήθειας. Σε αυτή την μάχη που δίνει η παγκόσμια κοινότητα έναντι της πανδημίας, η χώρα μας είναι παρούσα όπου κι όποτε χρειάζεται».

«Ελπίζω από καρδιάς η συνεισφορά της Ελλάδας να προσφέρει ανακούφιση στη δοκιμαζόμενη Ινδία»

Και συνέχισε λέγοντας: «Η Ελλάδα, εξάλλου, αποτελεί ενεργό μέλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και στηρίζει έμπρακτα τον μηχανισμό εκτάκτων αναγκών της Ε.Ε. RescEU - είμαστε μια από τις πρώτες χώρες που συμμετείχε στη δημιουργία του ευρωπαϊκού κοινού αποθεματικού για ιατρικό υλικό ζωτικής σημασίας που σχετίζεται με τη διαχείριση της πανδημίας. Ελπίζω από καρδιάς η συνεισφορά της Ελλάδας να προσφέρει ανακούφιση στη δοκιμαζόμενη Ινδία».

Βοήθεια στην Ινδία και από τις ΗΠΑ

Επιπλέον, οι πρώτες ποσότητες της αμερικανικής ιατρικής βοήθειας έφθασαν στην Ινδία, με ένα στρατιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε πάνω από 400 φιάλες οξυγόνου, νοσοκομειακό εξοπλισμό και σχεδόν ένα εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ να προσγειώνεται νωρίτερα την Μ. Παρασκευή στο διεθνές αεροδρόμιο στο Νέο Δελχί, την ινδική πρωτεύουσα η οποία έχει «βυθιστεί» σε άνευ προηγουμένου υγειονομική κρίση.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα