Ινδία: Έφτασε ιατρική βοήθεια από τις ΗΠΑ

σκαι
ΠΗΓΗ: ΣΚΑΙ.GR

Οι πρώτες ποσότητες της αμερικανικής ιατρικής βοήθειας έφθασαν σήμερα στην Ινδία, χώρα που έχει βρεθεί αντιμέτωπη με καταστροφική έξαρση κρουσμάτων και θανάτων εξαιτίας της Covid-19.

Στρατιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε πάνω από 400 φιάλες οξυγόνου, νοσοκομειακό εξοπλισμό και σχεδόν ένα εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο στο Νέο Δελχί, την ινδική πρωτεύουσα η οποία έχει βυθιστεί σε άνευ προηγουμένου υγειονομική κρίση.

ΙΝΔΙΑ
ΠΗΓΗ: ΣΚΑΙ.GR

Η Ινδία καταγράφει τον Απρίλιο αλλεπάλληλα ρεκόρ μολύνσεων, με πάνω από 370.000 κρούσματα και 3.600 θανάτους την ημέρα. Ευρείας κλίμακας διεθνής επιχείρηση αρωγής έχει ξεκινήσει από πολλές χώρες που υποσχέθηκαν τη βοήθειά τους.

 

Όλα τα εμβολιαστικά κέντρα στην οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, το Μουμπάι, κλείνουν για τρεις ημέρες από σήμερα λόγω έλλειψης εμβολίων, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, ενώ η χώρα κατέγραψε ένα ακόμα ρεκόρ στην αύξηση των ημερησίων κρουσμάτων κορονοϊού.

ΙΝΔΙΑ
ΠΗΓΗ: KATHIMERINI.GR

Η Ινδία βρίσκεται σε βαθιά κρίση, με τα νοσοκομεία και τα νεκροτομεία να είναι υπερπλήρη, τα φάρμακα και το οξυγόνο σε έλλειψη και τις μεγαλύτερες πόλεις σε καθεστώς αυστηρών περιορισμών στις μετακινήσεις. Πολλά αποτεφρωτήρια αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε ξυλεία λόγω του μεγάλου αριθμού των νεκρών, καθώς για κάθε νεκρική πυρά απαιτούνται 300-400 κιλά ξύλου. Η Ινδία κατατάσσεται πρώτη στον κόσμο στην παραγωγή εμβολίων, αλλά δεν έχει αρκετά αποθέματα για να τα βγάλει πέρα με το δεύτερο, φονικό κύμα της COVID-19, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι σχεδιάζει να εμβολιάσει όλους τους ενήλικες από την 1η Μαΐου. Μόλις περίπου το 9% των 1,4 δισεκ. κατοίκων της χώρας έχει λάβει μια δόση εμβολίου από τον Ιανουάριο. Αρκετές πολιτείες έχουν πει ότι δεν θα μπορέσουν να ανοσοποιήσουν άμεσα τους πολίτες ηλικίας 18-45 ετών.

Η αμερικανική αποστολή ακολουθεί τις συνομιλίες αυτή την εβδομάδα μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι. Οι ΗΠΑ θα στείλουν ιατρικό υλικό αξίας άνω των 100 εκατ. δολαρίων τις επόμενες ημέρες για να βοηθήσουν την Ινδία, δήλωσε χθες ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

ΙΝΔΙΑ
ΠΗΓΗ:EF SYN.GR

Αμερικανοί αξιωματούχοι διευκρίνισαν ότι οι ειδικές πτήσεις, με τις οποίες θα μεταφερθεί επίσης εξοπλισμός και υλικό που προσφέρουν επιχειρήσεις και ιδιώτες, θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα.