Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας

Η Πρόεδρος της Κομισιόν με τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Σαρλ Μισέλ

Στη ύψη έχει ανέβει το πολιτικό θερμόμετρο μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας, μετά τις δηλώσεις Ντράγκι για τον Ταγίπ Ερντογάν, ότι πρόκειται περί δικτάτορα. 

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται στον απόηχο των αντιδράσεων από την κακή υποδοχή της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δεν της έφερε... καρέκλα να κάτσει! 

Ντράγκι: «Λυπάμαι πολύ με αυτούς τους δικτάτορες»

Οι εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου, ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων απέναντι στον "σουλτάνο", με τον Ιταλό πρωθυπουργό να τον χαρακτηρίζει δικτάτορα: «Δεν συμμεριζόμαστε την στάση του Ερντογάν, δεν ήταν η κατάλληλη συμπεριφορά.

 

ο Μάριο Ντράγκι

Λυπάμαι ιδιαίτερα που η πρόεδρος της ΕΕ την υπέστη. Με αυτούς τους δικτάτορες, ας τους αποκαλέσουμε έτσι, πρέπει να είμαστε σαφείς: Να εκφράζουμε τις διαφορετικές μας απόψεις αλλά να καταφέρνουμε να συνεργαζόμαστε υπέρ των χωρών μας»

Τσαβούσογλου: «Απαράδεκτες δηλώσεις για τον εκλεγμένο πρόεδρό μας»

Η Τουρκία κάλεσε τον πρεσβευτή της Ιταλίας στο υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις, ενώ ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προέβη στην παρακάτω ανάρτηση στο twitter:

«Καταδικάζουμε έντονα την απαράδεκτη λαϊκιστική ρητορική του διορισμένου πρωθυπουργού της Ιταλίας, Ντράγκι, και τις απαράδεκτες και αδικαιολόγητες δηλώσεις του για τον εκλεγμένο πρόεδρό μας, και του τις ανταποδίδουμε»