Κοροναϊός: Σύψας: «Το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού μας δεν κινδυνεύει» (pics)

Τη διαβεβαίωση πως, αν χρειαστεί, η κυβέρνηση θα πάρει ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, προχωρώντας ακόμη και στο κλείσιμο της χώρας, έκανε σήμερα ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, και μέλος της ομάδας για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, Νίκος Σύψας.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής δήλωσε: «Όσοι πολίτες μπαίνουν στη χώρα πρέπει να μένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Η θερμομέτρηση δεν αποδίδει γι’ αυτό δεν σπαταλούμε πόρους για θερμομέτρηση. Και με ήπια συμπτώματα δεν μένω απλώς σπίτι, αλλά υπό την αυστηρή επιτήρηση γιατρού, χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση».

Ο κύριος Σύψας διαβεβαίωσε ότι «το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού μας δεν κινδυνεύει. Προλάβαμε τη διασπορά στους νέους ανθρώπους ευτυχώς».

Ενώ παράλληλα, διευκρίνισε ότι η πόλη Γουχάν απ’ όπου ξεκίνησε η πανδημία έχει ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα.

Για το αν θα έχει χρόνια προβλήματα κάποιος που έχει ασθενήσει από κοροναϊό, σημείωσε ότι «είναι πολύ νωρίς να βγάζουμε συμπεράσματα για πανδημία 3 μηνών, είναι πολύ νωρίς...».

Τέλος, ο κ. Σύψας, επεσήμανε ότι «Αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο είναι οι καπνιστές, γιατί έχουν πιέσει τους πνεύμονες τους και μπορεί να έχουν λίγο περισσότερα προβλήματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM