Φυλακές Θήβας: Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Παστέρ η κρατούμενη δεν είχε κοροναϊό

Αρνητική στον κοροναϊό βρέθηκε η κρατούμενη από τις φυλακές Θήβας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή το πρωί της Πέμπτης (09.04) στο θάλαμό της.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο Παστέρ το αποτέλεσμα των εξετάσεων ήταν αρνητικό για τον κοροναϊό.

Η 42χρονη γυναίκα είχε μεταφερθεί από τις φυλακές στο νοσοκομείο όταν βρέθηκε νεκρή.

Οι συγκρατούμενες της μάλιστα έβαλαν φωτιά σε στρώματα και διαμαρτυρήθηκαν, καθώς αν και η άτυχη γυναίκα είχε τα συμπτώματα του ιού,δεν θερμομετρήθηκε και της χορηγήθηκε απλά παρακεταμόλη.

Μάλιστα, εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

«Σήμερα, 9 Απριλίου, η κρατούμενη Αζιζέλ Ντενίρογλου πέθανε στο θάλαμό της, αβοήθητη, ενώ αντιμετώπιζε και καρδιολογικά προβλήματα καθώς και υψηλό πυρετό, ενώ όλο το βράδυ εκλιπαρούσε για βοήθεια, είχε πόνους στο στήθος και δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Σύμφωνα με μαρτυρίες, δεν τη θερμομέτρησαν καν και αγνοούμε τα πραγματικά αίτια του θανάτου της.

Η υπεύθυνη υπάλληλος βάρδιας υπηρεσίας την απείλησε με αναφορά, γιατί την ενοχλούσε. Το άψυχο σώμα της συγκρατούμενής μας το έσυραν έξω με σεντόνι, μπροστά στα σοκαρισμένα μάτια όλης της πτέρυγας.Το τραγικό γεγονός έγινε στην Ε΄ πτέρυγα, που στοιβάζονται περίπου 120 άτομα.

Οι κρατούμενες εξεγέρθηκαν και η εξέγερση εξαπλώθηκε σε όλη τη φυλακή. Πριν από ένα μήνα πέθανε μία άλλη κρατούμενη. Η εγκληματική αδιαφορία για τις κρατούμενες και την υγεία τους, έχει ως αποτέλεσμα, για πολλές κρατούμενες η έκτιση των ποινών τους, να καταλήγει σε θανατική καταδίκη. Την ευθύνη για το θάνατο της κρατούμενης την έχει η κυβέρνηση και το Υπουργείο.

Ζητάμε, να αποφυλακιστούν άμεσα ασθενείς, μωρομάνες με τα παιδάκια τους και ηλικιωμένοι, που θεωρούνται ευπαθείς ομάδες, δηλαδή συνολικά το 1/3 των κρατουμένων. Δεν θα επιστρέψουμε στα κελιά μας, μέχρι το τέλος!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM