Μπιμπίλας για Λιγνάδη: «Λυπάμαι... Σε γνώρισα στα "Στρουμφάκια", που γράφαμε δίπλα δίπλα»

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας, λίγη ώρα μετά την γνωστοποίηση της είδησης πως ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε προφυλακιστέος κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή, ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ένα «αντίο» στον Δημήτρη Λιγνάδη, εκφράζοντας τη βαθιά λύπη του για όλη την κατάσταση.

Ωστόσο, ο κ. Μπιμπίλας, ο οποίος παρείχε από την αρχή αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη σε όσους προχώρησαν σε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό, εξέφρασε στο μήνυμά του την ανακούφιση που δεν πρόλαβε με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του ΣΕΗ να υπογράψει με τον Λιγνάδη ως διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου συλλογική σύμβαση.

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα

Λυπάμαι... Σε γνώρισα στα ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ της ΕΡΤ που γράφαμε δίπλα δίπλα... 40 χρόνια δεν συναντηθήκαμε στην δουλειά, ούτε στην ζωή... μόνο συμπτωματικά σε πρεμιέρες με ένα γεια... πρόσφατα Εσύ ως Διευθυντής του Εθνικού κι εγώ ως Πρόεδρος του ΣΕΗ προσπαθούσαμε να συνεννοηθούμε για την υπογραφή της Συλλογικής μας Σύμβασης... Ευτυχώς δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε και δεν βάλαμε τις υπογραφές μας... Λυπάμαι Δημήτρη...

Στη φυλακή οδηγείται ο Δημήτρης Λιγνάδης

Υπενθυμίζεται πως το αίτημα του δικηγόρου του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια, δεν έγινε δεκτό, καθώς ο σκηνοθέτης και ηθοποιός, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, προφυλακίστηκε.

Ειδικότερα, η αρχή έγινε με τη συζήτηση της αίτησης ακύρωσης της σύλληψης του σκηνοθέτη στις 12.00 το μεσημέρι. Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου εκδόθηκε τρεις ώρες αργότερα.

Το αίτημα του Αλέξη Κούγια δεν έγινε δεκτό, με συνέπεια στις 3.30 να ξεκινήσει η απολογία του κατηγορουμένου. Επρόκειτο για μια μαραθώνια απολογία, που διήρκεσε κάτι παραπάνω από τέσσερις ώρες και ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 8.00 το βράδυ.

Στη συνέχεια, στο ανακριτικό γραφείο βρέθηκαν οι μάρτυρες υπεράσπισης του σκηνοθέτη, οι οποίοι για περίπου τρεις ώρες έδιναν απαντήσεις σχετικά με το πού βρισκόταν ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης τις επίμαχες ημέρες που σημειώθηκαν οι βιασμοί για τους οποίους κατηγορείται.

Όμως ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάνθηκαν πως ο Δημήτρης Λιγνάδης πρέπει να προφυλακιστεί. Επρόκειτο για μια από εκείνες τις εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις που μια προανακριτική διαδικασία εξελίχθηκε σε έναν πραγματικό μαραθώνιο σχεδόν 12 ωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM