Δίκη Χρυσής Αυγής: Το δικαστήριο αμφισβητεί την αγόρευση της εισαγγελέως

Σε εξέλιξη βρίσκεται για μια ακόμη ημέρα η «πολύκροτη» δίκη της Χρυσής Αυγής, με την διαδικασία να μπαίνει στην τελική ευθεία, ωστόσο η υπόθεση παίρνει νέα τροπή καθώς η πρόεδρος του δικαστηρίου κρίνει πως η εισαγγελική πρόταση για τις αναστολές των ποινών των καταδικασθέντων πρέπει να συμπληρωθεί.

Νέα τροπή φαίνεται πως παίρνει για μια ακόμη φορά παίρνει η υπόθεση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Και αυτό επειδή η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, κρίνει απαραίτητο να συμπληρωθεί η πρόταση της εισαγγελέως, Αδαμαντίας Οικονόμου, για τις αναστολές των ποινών όσο κρίθηκαν ένοχοι για την εγκληματική οργάνωση.

Το δικαστήριο αμφισβητεί την εισαγγελική πρόταση

Η Μαρία Λεπενιώτη, πρόεδρος του δικαστηρίου στη σημερινή συνεδρίαση της έδρας, με  σοβαρή τοποθέτηση αμφισβήτησε την αλήθεια των λεγομένων της εισαγγελέως, η οποία πρότεινε κανείς από τους καταδικασθέντες να μην πάει φυλακή.

Η πρόεδρος λοιπόν του δικαστηρίου, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, ζήτησε:

  1. να δοθεί εισαγγελική πρόταση ή
  2. διευκρινίσεις αναφορικά με τους καταδικασθέντες που δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο λόγω πολυετών καθείρξεων, όπως οι δράστες της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν, Χρήστος Στεργιόπουλος και Διονύσης Λιακόπουλος.

Επιπρόσθετα, έψεξε την εισαγγελέα αναφορικά με την επιχειρηματολογία που είχε χθες κατά την οποία οι καταδικασθέντες χρυσαυγίτες δεν πρόκειται να τελέσουν νέα αδικήματα -αν παραμείνουν ελεύθεροι- μιας και η Χρυσή Αυγή έχει διαλυθεί.

Αμετακίνητη η εισαγγελέας

Ωστόσο, η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου, εμφανίζεται αμετακίνητη από την πρόταση της. Γεγονός που οδήγησε σε μια εκ νέου διακοπή της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Συνεπώς, και μετά τη διακοπή, η δίκη πρόκειται να συνεχιστεί αύριο Τετάρτη (21/10), στις 11 το πρωί, προκειμένου να αναζητηθεί σχετικό βούλευμα.

Στο δικαστήριο βρέθηκε ο Ματθαιόπουλος

Στα έδρανα των κατηγορουμένων βρέθηκε ο πρώην βουλευτής της ΧΑ, Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Να υπενθυμίσουμε πως στον συγκεκριμένο πρώην βουλευτή του ναζιστικού μορφώματος έχει επιβληθεί ποινή 10 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM