Δίκη Χρυσής Αυγής: Απόρριψη των ελαφρυντικών ζήτησε η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας στη δίκη για τη Χρυσή Αυγή ζήτησε να απορριφθούν τα ελαφρυντικά, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δικηγόρων που υπερασπίζονται τους κατηγορούμενους.

«Όχι» στην αναγνώριση ελαφρυντικού στην συντριπτική πλειοψηφία των καταδικασθέντων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής είπε η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου.

Δείτε όσα είπε η κα Οικονόμου στην αγόρευση της

Η εισαγγελέας ζήτησε να μην αναγνωριστεί ελαφρυντικό στο σύνολο σχεδόν των κατηγορουμένων με μόνη εξαίρεση τρεις πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής που έχουν έχουν καταδικαστεί για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε για τους πρώην βουλευτές Ευστάθιο Μπούκουρα, Δημήτρη Κουκούτση και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, να τους αναγνωριστεί ένα επιμέρους ελαφρυντικό του προισχύοντος ποινικού κώδικα που αφορά τη μη καταδίκη τους για άλλο κακούργημα.

Για τους υπολοίπους καταδικασθέντες η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών.

Η εισαγγελέας είπε χαρακτηριστικά: «Θα ήταν αντιφατικό από τη μια να αναγνωρίζουμε πως στρέφονται κατά του δημοκρατικού συνόλου πολιτεύματος και του κοινωνικού συνόλου και από την άλλη να τους χορηγούμε ελαφρυντικά».

Το δικαστήριο ξεκίνησε τη συνεδρίαση του στις 12:30.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM