Εξαδάκτυλος: Δυσάρεστο αλλά αναγκαίο το self test

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος με μάσκα
(EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε αναφορικά με την πορεία της πανδημίας αλλά και τις προσδοκίες για το άνοιγμα δραστηριοτήτων. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) μιλώντας στον ANT1 τόνισε πως «κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα κρύβει κινδύνους και, για να δούμε τις τυχόν επιπτώσεις από το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των λυκείων, θα πρέπει να περιμένουμε να φτάσουμε στη Μεγάλη Δευτέρα».

Πρέπει να τηρούμε πιστά τα μέτρα

Στη συνέχεια, σημείωσε πως ο βασικός κανόνας που πρέπει να ακολουθήσουμε, προκειμένου να περιορίσουμε τον κίνδυνο, είναι να τηρούμε πιστά τα μέτρα προστασίας.

Δυσάρεστο αλλά αναγκαίο το self test

Επιπλέον, ο κ. Εξαδάκτυλος έφερε ως παράδειγμα το self test, το οποίο χαρακτήρισε «δυσάρεστο», ωστόσο επισήμανε την αναγκαιότητα να γίνεται με συνέπεια και βέβαια να καταχωρούνται ορθώς τα αποτελέσματά του.

Θα πρέπει να δημιουργηθεί και ένας μηχανισμός συστηματικής επιτήρησης για όσους βγήκαν θετικοί

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ δήλωσε επίσης πως θα πρέπει να υπάρξει και ένας μηχανισμός επιτήρησης για εκείνους που προκύπτουν θετικοί αλλά και για τις στενές επαφές τους, που πρέπει να μείνουν σε καραντίνα.

Για το μη άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη

«Τα στοιχεία στα λύματα έδειχναν μια κατακόρυφη αύξηση στο ιικό φορτίο της Θεσσαλονίκης»

Σχετικά με την απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στις Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης, ο κ. Εξαδάκτυλος τη χαρακτήρισε «δικαιολογημένη», καθώς όταν αυτή πάρθηκε, όλα τα στοιχεία έδειχναν κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων και οι προβλέψεις από τα λύματα ήταν στον ίδιο τόνο.

Τέλος, αναφερόμενος στην επιτροπή των ειδικών, η οποία πρόκειται να συνεδριάσει εκ νέου σήμερα, τόνισε πως προτεραιότητά της είναι να εξετάσει τα στοιχεία προκειμένου να αποφασίσει για το ενδεχόμενο άνοιγμα ή όχι του λιανεμπορίου στις προαναφερθείσες περιοχές.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα