Ανήσυχος ο Εξαδάκτυλος για το άνοιγμα σχολείων –Τεστ για εκπαιδευτικούς και μαθητές λυκείου

Το σχέδιο του υπουργείου για την επιστροφή των μαθητών

Μια πρόταση - πακέτο έβαλε στο τραπέζι της συνεδρίασης που έγινε από την επιτροπή λοιμωξιολόγων η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Στόχος του υπουργείου είναι το άνοιγμα όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η πρόταση της υπουργού περιλαμβάνει τεστ για τους μαθητές άνω των 16 ετών, κι αυτό γιατί σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες παρουσιάζεται μεγάλη κινητικότητα. Πρόκειται για πλατφόρμα η οποία θα λειτουργεί στο πλαίσιο του testing.gov.gr και όποιος πολίτης επιθυμεί θα μπορεί να προχωρά σε αίτηση και να κάνει το τεστ.

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως επισήμανε πως τα μαθήματα θα πρέπει να τελειώνουν με μια μικρή απόκλιση χρονικά, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός γονέων έξω από τα σχολεία.

Η νέα συνεδρίαση της επιτροπής αναμένεται στις 4 Ιανουαρίου.

Τι δήλωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Εξαιρετικά επιφυλακτικός στο πρόωρο άνοιγμα των σχολείων αλλά και σε πάσης φύσεως δραστηριότητες, και ειδικά στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, εμφανίστηκε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε: «Υπάρχουν περιοχές που είναι επιβαρυμένες, και εδώ τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα. Για το νέο στέλεχος του κορονοϊού οι Βρετανοί λένε ότι μεταδόθηκε μέσα στα σχολεία, δεν πρέπει να είμαστε δογματικοί», προσθέτοντας πως υπάρχουν αντικρουόμενες έρευνες για τον ρυθμό μετάδοσης του ιού στα σχολεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM