Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη η μητέρα του μαθητή χωρίς το self test, με παρέμβαση εισαγγελέα

Self tests
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI)

Συνελήφθη η μητέρα που αρνήθηκε να κάνει ο γιος της το self test, ο οποίος είναι μαθητής του 1ου Λυκείου Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη. Έπειτα από παρέμβαση εισαγγελέα, αστυνομικοί τής πέρασαν χειροπέδες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, επειδή είχε αναρτημένο κείμενο κατά των αυτοδιαγνωστικών τεστ στη σελίδα της στο Facebook.

Σύμφωνα με το Mega, η μητέρα στο κείμενό της παρουσίαζε τρόπους με τους οποίους οι μαθητές θα μπορούσαν να αποφύγουν τα self tests. Η γυναίκα αυτή την ώρα κρατείται και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, λίγο μετά τις 11.00 το πρωί. Νωρίτερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Π. Παναγιωτόπουλος, παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή το περιστατικό στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου.

Λύκειο Ευόσμου
Πηγή φωτογραφίας: Thestival.gr

Ζήτησε να σχηματιστεί δικογραφία σχετικά με αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από πολίτες που καλούν τους μαθητές να πηγαίνουν στα μαθήματα χωρίς τα απαραίτητα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού. Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη γυναίκα είχε υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Επεισόδια με μολότοφ

Τέλος, υπενθυμίζουμε πως χθες σημειώθηκαν επεισόδια με χημικά και μολότοφ στη Θεσσαλονίκη, μετά την ολοκλήρωση του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας. 

Ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε στο πόδι από βόμβα μολότοφ και οι άνδρες των ΜΑΤ έσβησαν τη φωτιά στο πόδι του. Ο άνδρας συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα