Lockdown: Έντονη ανησυχία για τα κορονοπάρτι - Κάτοικοι πετούσαν νερό από τα μπαλκόνια

Εικόνες συνωστισμού στην Κυψέλη
Πηγή φωτογραφίας: Twitter

Μετά την επιχείρηση καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, το σημείο μετατράπηκε ξανά σε... σκουπιδότοπο. Άλλο ένα βράδυ, πολίτες συγκεντρώθηκαν στην περιοχή, όπου έπιναν και έτρωγαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες παρά την απαγόρευση και την ισχύ των περιοριστικών μέτρων. 

Οι κάτοικοι, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ιδιαίτερα αναστατωμένοι τις τελευταίες μέρες, λόγω της έντονης φασαρίας που επικρατεί μέχρι και τα ξημερώματα. Από την άλλη πλευρά τις τελευταίες μέρες, μετά τις συγκεντρώσεις ατόμων στην πλατεία Βαρνάβα, χθες υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία προς αποφυγή συνωστισμού των πολιτών. 

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Mega, οι κάτοικοι της περιοχής της Κυψέλης αποδοκίμαζαν τους παρευρισκόμενους, πετώντας νερό, ενώ κάλεσαν πολλές φορές στις αστυνομικές αρχές ζητώντας να παρέμβουν.

Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

Τις εικόνες αυτές του Σαββατοκύριακου από τα κορονοπάρτι, σχολίασε στο Mega,  ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Νίκος Ρήγας.

«Τις εικόνες αυτές τις είχαμε δει και στο πρώτο lockdown στην Αγία Παρασκευή. Κάποιοι είτε από κούραση, είτε γιατί δεν πιστεύουν στα μέτρα, διοργανώνουν αυτά τα πάρτι στις πλατείες διαδικτυακά. Τα πάρτι αυτά θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους και τις ζωές των άλλων. Είναι αδύνατο να φυλαχτούν οι δεκάδες πλατείες στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της Ελλάδας», είπε ο κ. Ρήγας.

«Η πλατεία Βαρνάβα περιφρουρήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο, αλλά δεν μπορούν να περιφρουρηθούν όλες οι πλατείες. Ο αστυνομικός όπου διαταχθεί θα πάει, δε διαλέγει που θα πάει. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορεί να επέμβει η αστυνομία, πρέπει να λειτουργήσει προληπτικά. Αν τηρούσαμε το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 21.00 θα έπρεπε να κοπούν 2.000 πρόστιμα στην πλατεία Αγία Γεωργίου. Δεν τηρούνται γενικά τα μέτρα, το δεύτερο lockdown, μόνο lockdown δεν ήταν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πλέον η κυβέρνηση, αντικρίζοντας αυτές τις εικόνες εξετάζει το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους εικόνες συνωστισμού με πάνω από 1.000 άτομα. Ανησυχία, να πούμε οι συγκεντρώσεις αυτές προκαλούν και στην επιτροπή των ειδικών, οι οποίοι μιλούν για εστίες υπερμετάδοσης του ιού και τα αποτελέσματα αυτά θα φανούν σε δέκα μέρες, με τον αριθμό των κρουσμάτων να είναι ήδη σε υψηλό επίπεδο.

Τέλος, να σημειωθεί πως εικόνες έντονου συνωστισμού σημειώθηκαν και στο Περιστέρι.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα