Μόσιαλος: «Θα συνεχίσουμε να ζούμε για πολλές δεκαετίες με τον κορονοϊό»

Ηλίας Μόσιαλος
© EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι» σημείωσε πως ναι μεν από τα τέλη Μαΐου θα αρχίσουμε να βλέπουμε τις ευεργετικές επιπτώσεις των εμβολιασμών, δεν θα έχουμε χτίσει δε το τείχος ανοσίας που απαιτείται για την πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα.

Ηλίας Μόσιαλος
© SKAI.gr

«Δεν θα έχουμε φτάσει στο τείχος ανοσίας, αλλά θα δούμε την αποσυμπίεση στο Σύστημα Υγείας»

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας είπε χαρακτηριστικά πως «αν υλοποιηθούν τα προγράμματα εμβολιασμού, είναι πολύ πιθανό να έχουμε εμβολιασμένο το 60% των ενηλίκων μέχρι τον Ιούνιο και να ξέρουμε το ποσοστό της ανοσοπροστασίας. Δεν θα έχουμε φτάσει στο τείχος ανοσίας, αλλά θα δούμε την αποσυμπίεση στο Σύστημα Υγείας».

«Ο κορονοϊός δεν θα εξαφανιστεί»

Στη συνέχεια, απαντώντας στην ερώτηση για το αν θα συνεχίσει να υπάρχει ο κορονοϊός, ο Ηλίας Μόσιαλος είπε πως «ο κορονοϊός δεν θα εξαφανιστεί. Θα συνεχίσουμε να ζούμε για πολλές δεκαετίες με τον κορονοϊό, όπως και με τον ιό της γρίπης».

Μόσιαλος στους «Αταίριαστους»
© SKAI.gr

Για τα εμβόλια και τα περιστατικά θρομβώσεων που παρατηρήθηκαν

Σχετικά με τα εμβόλια και τα περιστατικά θρομβώσεων που παρατηρήθηκαν έπειτα από εμβολιασμούς, ο κ. Μόσιαλος εξήγησε ότι «το πιο πιθανό είναι ότι τα εμβόλια προσφέρουν προστασία για πάνω από έναν χρόνο», τονίζοντας πως «οι πιθανές παρενέργειες που έχουν συνδεθεί με τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson είναι πολύ σπάνιες».

Παράλληλα, ο καθηγητής είπε πως θα γίνονται επαναληπτικοί εμβολιασμοί κάθε ένα με δύο χρόνια, όπως και για τη γρίπη.

Για τα κορονοπάρτι: «Θα έπρεπε να υπάρχει αυτοσυγκράτηση»

Κλείνοντας, ο κ. Μόσιαλος σχολίασε, αναφορικά με τα κορονοπάρτι, ότι θα έπρεπε να υπάρχει αυτοσυγκράτηση, καθώς όλα τα ανοίγματα που έχουν ανακοινωθεί θα υλοποιηθούν με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχει μεγάλη έξαρση της πανδημίας στη χώρα.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα