Αλέξανδρος Κακαβάς: Κατηγορίες για τον σεναριογράφο του «Κόκκινου Κύκλου»

Αλέξανδρος Κακαβάς
Πηγή φωτογραφίας: kakavasproductions.eu

Νέες καταγγελίες παρέδωσε σήμερα στην Εισαγγελία, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Μεταξύ άλλων, ο ογκωδέστατος φάκελος που παραδόθηκε στην Ευελπίδων αφορά τον πασίγνωστο σεναριογράφο Αλέξανδρο Κακαβά. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του News2u.gr, ο Κακαβάς υποσχόταν ρόλους σε νεαρές ηθοποιούς ζητώντας σεξουαλικά ανταλλάγματα. Οι πληροφορίες θέλουν αρκετές δεκάδες αναφορές, των οποίων οι λεπτομέρειες προκαλούν φρίκη με τον γνωστό σεναριογράφο να βρίσκεται σε εξαιρετικά δεινή θέση, μεταξύ άλλων και λόγω της συνδικαλιστικής του ιδιότητας. Αναμένεται να απολογηθεί με υπόμνημα μέσω του δικηγόρου του τη Μ. Τρίτη.

Η σχέση του με τη Νέα Δημοκρατία

Ο Αλέξανδρος Κακαβάς είναι βραβευμένος σεναριογράφος και από το 2020 έως και σήμερα είναι Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.), ενώ από το 2017 έως το 2019 υπήρξε μέλος του τομέα Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ν.Δ. ως αναπληρωτής γραμματέας του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ κ.ά. υπό την βουλευτή Β' Αθηνών κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και μέλος του τομέα Πολιτισμού υπό την βουλευτή Α' Αθηνών κα Όλγα Κεφαλογιάννη. Μάλιστα από το 2010 έως το 2012 υπήρξε υπεύθυνος Κινηματογράφου στον τομέα Πολιτισμού της Ν.Δ. υπό τον βουλευτή Λακωνίας, τομεάρχη, κ. Αθ. Δαβάκη. Μεταξύ άλλων ήταν στενός συνεργάτης του υπουργού Πολιτισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου κατά τη θητεία του στο υπουργείο το 2014. Τη διετία 2015-2017 υπήρξε μέλος του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας και συνεργάστηκε με την Έλενα Ράπτη, τον Κ. Γκιουλέκα και τον Θεόδωρο Φορτσάκη που διατέλεσαν τομεάρχες.

Κακαβάς Πατούλης
Πηγή: LinkedIn
Από τη συνάντησή τους για το σύμφωνο συνεργασίας Περιφέρειας Αττικής και Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος

Η καλλιτεχνική καριέρα του Αλέξανδρου Κακαβά

Μερικές από τις πιο πρόσφατες συνεργασίες που δημιούργησε στο χώρο τεχνών είναι οι εξής:

· 2019 «ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ»,  Δημιουργός και Παραγωγός της σειράς ντοκιμαντέρ της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος  15 Χ 30' Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο εκλιπόντων Ελλήνων στιχουργών. Συσκηνοθεσία με Αδαμάντιο Πετρίτση σε 11 (Βίρβο, Βασιλειάδη (Τσάντα), Κολοκοτρώνη, Τσώτου, Πάνου, Ρασούλη, Κατσούλη, Χριστοδούλου, Αλκαίο, Ελευθερίου, Γκάτσο) προβολή από το κανάλι της Βουλής

· 2018-2019 «ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ», Δημιουργός και εκτελεστής παραγωγής της σειράς 12 Χ 52' της ιστορικής σειράς ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ Α.Ε. Σενάριο σε 9 επεισόδια. Σκηνοθεσία σε 4 (Χρυσόστομος Σμύρνης-Στεργιάδης, Βενιζέλος-Μεταξάς, Ζαχαριάδης-Σοφούλης, Παπάγος-Πλαστήρας). Συνσκηνοθεσία με τον Αδαμάντιο Πετρίτση σε 3 (Γούναρης-Δραγούμης, Παπαναστασίου-Τσαλδάρης, Μερκούρης-Μπενάκης, Τσουδερός - Σ. Βενιζέλος, Παπανδρέου-Καραμανλής)

· 2018 «ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ», Δημιουργός και παραγωγός της σειράς ντοκιμαντέρ της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 30 Χ 30' Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο εκλιπόντων σεναριογράφων και γελοιογράφων. Σκηνοθεσία των επεισοδίων Αλη Ντίνο Μπέη και Βασίλη Χριστοδούλου και συνσκηνοθεσία με τον Αδαμάντιο Πετρίτση 5 (Ι. Καμπανέλλη, Μ. Αγγελόπουλο, Μποστ, Αρχέλαο, Μ. Αργυράκη). Προβολή από το κανάλι της Βουλής.

· 2016 «ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΡΑΣ» (Όταν η Ελλάδα μεγάλωνε…) Παραγωγή/Σκηνοθεσία (7)/Σενάριο (12). Σειρά 12 X 52΄αυτοτελών ντοκιμαντέρ για την ΕΤ2.

 

deep end Κακαβάς
Κόκκινος Κύκλος Κακαβάς
Κόκκινος Κύκλος νοκ άουτ
deep end Κακαβάς
Youtube
Κόκκινος Κύκλος Κακαβάς
Youtube
Κόκκινος Κύκλος νοκ άουτ
Youtube

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα