Πέτρος Φιλιππίδης: Ακόμη 14 γυναίκες ετοιμάζονται να τον καταγγείλουν

Παρακολουθούσε την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους - Τι κατήγγειλαν η Λένα Δροσάκη και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Οι ηθοποιοί Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη προχώρησαν χθες σε καταγγελία κατά του ηθοποιού και σκηνοθέτη Πέτρου Φιλιππίδη, με τις κατηγορίες για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, αντισυναδελφική και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά. Η καταγγελία έγινε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και οι τρεις γυναίκες ζητούν τη διαγραφή του συναδέλφου τους από το σωματείο.

Δεκατέσσερις γυναίκες ακόμη ετοιμάζονται να τον καταγγείλουν

Την είδηση της καταγγελίας των τριών ηθοποιών μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ωστόσο αναφέρθηκε πως δεν είναι οι μόνες καταγγελίες, καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο για ακόμη δεκατέσσερις γυναίκες, χωρίς όμως να έχουν διαρρεύσει τα ονόματά τους.

Υπενθυμίζεται πως ο ασκός του Αιόλου άνοιξε όταν η ηθοποιός Ζέτα Δούκα αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για την ψυχολογική, σωματική και λεκτική βία που υπέστη από τον επίσης ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιώργο Κιμούλη. Στη συνέχεια, η Τζένη Μπότση και η Αγγελική Λάμπρη κατήγγειλαν τον πρώην σύντροφο της Αλίκης Βουγιουκλάκη, Κώστα Σπυρόπουλο, για σεξουαλική παρενόχληση, ενώ, τέλος, οι Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη και Αναστασοπούλου κατήγγειλαν τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, μόλις πληροφορήθηκε πως πρόκειται να γνωστοποιηθούν οι καταγγελίες, έστειλε εξώδικο ζητώντας συγγνώμη και κάνοντας έκκληση «να μην τηλεδικαστεί». Την επόμενη ημέρα όμως δεν άντεξε τη συνεχόμενη ένταση και πίεση των τελευταίων 24ωρων και λιποθύμησε στην κατοικία του στο Ψυχικό. Εισήχθη εκτάκτως στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε, καθώς είχε συμπτώματα εγκεφαλικού.

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους

Η εκπομπή «Πάμε Δανάη», και συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος Άρης Καβατζίκης, έχει την επίσημη καταγγελία των τριών ηθοποιών κατά του Πέτρου Φιλιππίδη.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, όπως ανέφεραν στην εκπομπή, αυτά που καταγγέλλει η ηθοποιός συνέβησαν το 2000, όταν ήταν 24 ετών, στην παράσταση «Ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον στο θέατρο Βρετάνια. «Ο καταγγελλόμενος προέβη πολλές φορές σε σοβαρές πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου. Και όχι μόνο, εκμεταλλευόμενος το νεαρό της ηλικίας μου, την ανάγκη μου να εργαστώ, τον φόβο που μου είχε εμφυσήσει».

«Ο καταγγελλόμενος με παρενοχλούσε και εκτός θεάτρου με διάφορους τρόπους, όπως παρακολουθώντας με, προκαλώντας μου μια διαρκή ανησυχία, που έφτανε πολλές φορές στα όρια του τρόμου, αφού ειλικρινά δεν ήξερα ποια θα ήταν η επόμενη κίνησή του. Φοβόμουν ότι ήταν ικανός για τα πάντα, όπως μου είχε αποδείξει με τις πράξεις του».

Οι δημοσιογράφοι, μεταφέροντας κάποια από τα γραφόμενα στην καταγγελία, ανέφεραν ακόμη ότι η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους περιγράφει ότι κάθε φορά που κάποιος δικός της άνθρωπος βρισκόταν στο θέατρο σε μια σκηνή φιλιού της παράστασης, ο καταγγελλόμενος χρησιμοποιούσε βία, με το κοινό να αντιδρά με επιφώνημα απέχθειας. Ανέφεραν ακόμη ότι η καταγγέλλουσα αναφέρει ότι κάθε φορά που βρισκόταν ειδικά ο τότε σύντροφός της στο θέατρο, ο καταγγελλόμενος την έπιανε σε διάφορα μέρη του σώματός της, δίνοντας με ακόμη μεγαλύτερο πάθος αυτά τα πιεστικά φιλιά.

Όταν απευθύνθηκε στον παραγωγό, δεν φάνηκε να εκπλήσσεται και της είπε ότι θα ήταν δύσκολη η αντικατάσταση, αλλά παρ' όλα αυτά, αν ήθελε να φύγει, θα το καταλάβαινε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM