Θεσσαλονίκη - Κατάληψη σε σχολείο: Επεισόδιο μεταξύ γονέα και μαθητών

Σχολείο υπό κατάληψη στη Θεσσαλονίκη
Φωτογραφία: grtimes.gr

Υπό κατάληψη τέθηκε σήμερα το πρωί –και για λίγες ώρες– το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ευόσμου στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Δέκα με δεκαπέντε μαθητές επιχείρησαν να κάνουν κατάληψη στο σχολείο, με αίτημα τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία τους αλλά και για τη διαδικασία των self tests.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα μαθητών επιχείρησαν να κάνουν κατάληψη στο σχολείο
–χωρίς να υπάρχει πλειοψηφία από το 15μελές– τοποθετώντας κάδους στις κεντρικές εισόδους, έτσι ώστε να μην επιτρέπεται σε κανέναν να εισέλθει σε αυτό.

Περιπολικό στη Θεσσαλονίκη
Φωτογραφία: grtimes.gr

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως στο διάστημα της κατάληψης σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ γονέα και μαθητών, ο οποίος εισήλθε στο προαύλιο και απευθύνθηκε σε αυτούς. Το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση της Αστυνομίας.

Με τη σειρά της, η πρόεδρος του 15μελούς δήλωσε πως δεν είναι σύμφωνη με την κατάληψη, τη στιγμή που όλα τα αιτήματα των μαθητών έχουν ήδη καλυφθεί. 

Αν και η κατάληψη διαλύθηκε, τα μαθήματα στο σχολείο πραγματοποιήθηκαν σήμερα μέσω τηλεκπαίδευσης. Τέλος, να σημειωθεί πως έξω από το σχολείο βρέθηκαν γονείς, οι οποίοι δήλωσαν αγανακτισμένοι με την κατάσταση αυτή, καθώς το σχολείο βρίσκεται υπό κατάληψη αρκετά συχνά. 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα