Lockdown: Σήμερα οι αποφάσεις για μετακινήσεις, ωράριο απαγόρευσης και λιανεμπόριο

Εστίαση
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Σήμερα το απόγευμα (12/5) αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών και η ανακοίνωση της νέας άρσης των περιοριστικών μέτρων από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά. Εν όψει του επίσημου ανοίγματος του τουρισμού στις 15 Μαΐου, η κυβέρνηση ήδη ανακοίνωσε τον οριζόντιο εμβολιασμό των κατοίκων στα νησιά, προκειμένου να προφυλαχτούν υγειονομικά. Μάλιστα, όπως τόνισε νωρίτερα και ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, στόχος είναι να παραμείνουν τα νησιά με όσον το δυνατόν λιγότερα κρούσματα.

Ειδικότερα, βασικά θέματα στη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων είναι το άνοιγμα του τουρισμού, οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, η λειτουργία της εστίασης και του λιανεμπορίου καθώς και τα γυμναστήρια.

Λιανεμπόριο
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Τέλος click away και click inside

Όπως είχε δηλώσει ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, η14η Μαΐου θα είναι η τελευταία μέρα κατά την οποία οι πολίτες θα κάνουν τις αγορές τους μέσω click away και click inside, ωστόσο είχε τονίσει πως οι περιορισμοί για τον αριθμό των πελατών θα μας συνοδεύουν για πολύ καιρό ακόμα.

Τι θα ισχύσει για τις μετακινήσεις

Μάλιστα, αναφορικά με τις μετακινήσεις, υπάρχει η σκέψη, πριν οι πολίτες μεταβούν σε κάποιο νησί της χώρας, να έχουν κάνει υποχρεωτικά self test, rapid test ή να έχουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά να μην υπάρχει η υποχρεωτικότητα αυτών των μέτρων για μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό του Mega, άλλος ένας τομέας που θα εξεταστεί σήμερα από τους επιστήμονες είναι η λειτουργία της εστίασης αλλά και το ωράριο της επιτρεπόμενης κυκλοφορίας. Οι πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να εισηγείται την επέκταση του ωραρίου έως τις 12.30, κάτι που θα συμπαρασύρει και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της εστίασης, τα οποία θα πρέπει να κλείνουν το αργότερο 15 λεπτά πριν από την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Την ίδια ώρα, η συζήτηση αναμένεται να περιστραφεί και γύρω από τη μουσική στην εστίαση, η οποία προς το παρόν δεν επιτρέπεται. 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα