Παυλίνα Βουλγαράκη: «Έχω κακοποιηθεί σωματικά και ψυχικά. Όταν είμαι έτοιμη θα μιλήσω»

Παυλίνα Βουλγαράκη
Πηγή: instagram

Στο marieclaire και στην Λίνα Ρόκου παραχώρησε συνέντευξη η Παυλίνα Βουλγαράκη. Η τραγουδοποιός αναφέρθηκε στη συνεργασία της με τη Δήμητρα Γαλάνη και τον Νίκο Πορτοκάλογλου, στην πορεία της στο καλλιτεχνικό στερέωμα αλλά και στο podcast της με τίτλο «Ελα λίγο πιο κοντά». 

Η ερμηνεύτρια μέσω των επεισοδίων στο Spotify δίνει κουράγιο στους ακροατές, καθώς ο σκοπός του podcast είναι να γίνει ένα είδος ημερολογίου που θα βοηθήσει κι άλλους εκεί έξω, αφού θίγει διάφορα θέματα που μας αφορούν όλους. 

Η τραγουδίστρια αναφέρθηκε επίσης και στη σωρεία καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης που είδαν το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Φεβρουάριο, λέγοντας πως καταλαβαίνει ακριβώς τη θέση του θύματος καθώς και η ίδια έχει υποστεί σωματική και ψυχική κακοποίηση.

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου αν έχει ποτέ αισθανθεί ότι έχουν ξεπεραστεί το όρια εις βάρος της, η Παυλίνα Βουλγαράκη απάντησε: 

«Ηταν αναγκαίο το metoo να φτάσει και στη χώρα μας. Σε πρώτη φάση θεωρώ ότι έχει αυξήσει την ευαισθητοποίηση της μάζας. Παράλληλα έχει ξυπνήσει τραυματικές αναμνήσεις και είμαι σίγουρη ότι πολλοί άνθρωποι έφτασαν στα έγκατα του μέσα τους ώστε να έρθουν σε επαφή με μνήμες που έχουν θαφτεί και να αναζητήσουν βοήθεια.

Το μήνυμα του κινήματος είναι ότι δεν είσαι μόνη/μόνος. Υπάρχουν κι άλλοι που έχουν βιώσει παρόμοιες καταστάσεις. Είναι ένα μήνυμα προς όλους αυτούς που φέρουν ένα τέτοιο τραύμα ότι μπορούν να μιλήσουν. Κι είναι υποχρέωση της Πολιτείας να εξασφαλίσει την προστασία τους ώστε να νιώσουν όλοι ασφαλείς να μιλήσουν.

«Έχω κακοποιηθεί σωματικά και ψυχικά»

Πολλοί άνθρωποι ζούνε χωρίς να είναι σίγουροι για τη «νομιμότητα» των τραυμάτων τους. Κάτι που φυσικά δεν υφίσταται. Ήρθε η ώρα ο καθένας να συγχωρήσει πρώτα απ’ όλους τον εαυτό του, να απενοχοποιηθεί από την ιδέα του στίγματος ή της ντροπής.

Να αγκαλιάσει την ευαλωτότητά του και ακριβώς μέσα από αυτή να βρει τη δύναμή του. Αυτά τα λέω ως άνθρωπος που έχει κακοποιηθεί σωματικά και ψυχικά. Γνωρίζω και καταλαβαίνω την ψυχολογία του θύματος. Όταν θα είμαι έτοιμη σκοπεύω να μιλήσω αναλυτικά γι’ αυτό σε κάποιο από τα επόμενα επεισόδια podcast».