Ζουγανέλης – #metoo: Όλα αυτά τα υποκείμενα είναι θρασύδειλα

Γιάννης Ζουγανέλης
© Facebook

Ο γνωστός μουσικός και ηθοποιός Γιάννης Ζουγανέλης σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Μαρία Σοφιανού ήταν πραγματικός «καταπέλτης», με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του θεάματος και τον ορυμαγδό καταγγελιών και αποκαλύψεων για περιστατικά σωματικής, λεκτικής, σεξουαλικής, ψυχολογικής βίας ή/και κακοποίησης.

Δεν δίστασε να μιλήσει «έξω από τα δόντια» για το ελληνικό κίνημα #metoo, ενώ ξέσπασε κατά όλων όσοι άσκησαν βία, τονίζοντας πως είναι με το μέρος των ανθρώπων που έχουν κακοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο.

Ζουγανέλης
© Facebook

Για το κίνημα #metoo και όλα αυτά που έχουν καταγγελθεί τι πιστεύετε;

Πιστεύω πάρα πολύ στο κίνημα αυτό. Χαίρομαι για τις αποκαλύψεις που έγιναν. Έτσι θα αναγεννηθεί το θέατρο. Έπρεπε να ξεκαθαρίσει το τοπίο, για να ανθίσει ξανά. Είμαι φανατικά με το μέρος των ανθρώπων που έχουν κακοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο.

«Έπρεπε να ξεκαθαρίσει το τοπίο, για να ανθίσει ξανά»

Όλα αυτά τα υποκείμενα που προέβησαν σε τέτοιες πράξεις λεκτικής, σωματικής ή σεξουαλικής βίας είναι θρασύδειλα. Αν υπάρχει ακόμα κάποιος που σκέφτεται να πράξει κάτι ανάλογο, θα το σκεφτεί πάρα πολύ. Αυτό από μόνο του αποτελεί μεγάλη νίκη.

Εσάς είχε πέσει στην αντίληψή σας κάποια τέτοια συμπεριφορά;

Δεν κάνω τον καλό, σας το λέω ειλικρινά. Στην πενηντάχρονη πορεία μου δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου το παραμικρό. Δεν έχω υποστεί ποτέ κάτι τέτοιο. Με εξαίρεση ένα φλερτ στο παρελθόν, το οποίο απέφυγα και το δέχτηκε, δεν έχω βιώσει τίποτα τέτοιο ούτε εγώ ούτε το περιβάλλον μου.

«Δεν έχω υποστεί ποτέ κάτι τέτοιο»

Σας διαβεβαιώ, αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, δεν υπήρχε περίπτωση να μείνω με σταυρωμένα χέρια. Ακούγαμε διάφορα, δεν θα σας πω ψέματα, σε καμιά περίπτωση όμως αυτά που δημοσιοποιήθηκαν. Ούτε τα υποψιάστηκα ποτέ τέτοια σοβαρά πράγματα. Είναι πολύ σημαντικό που όλο αυτό ξεκίνησε από τους χώρους του αθλητισμού και της τέχνης και ελπίζω να συμβεί παντού.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα