Χανιά 11χρονη: Γιατί η μητέρα άργησε να δηλώσει την εξαφάνιση

11χρονη
Photo: flashnews.gr

Ερωτήματα προς τις αρχές αλλά και προς τη μητέρα της 11χρονης Ιωάννας απευθύνει η θεία του νεκρού κοριτσιού, σε δηλώσεις της στο zarpanews.gr. Η γυναίκα, αναρωτήθηκε μεταξύ άλλων, γιατί οι αρχές ειδοποιήθηκαν την επόμενη μέρα για την εξαφάνιση του κοριτσιού και όχι αμέσως.

“Όλη η οικογένεια θρηνούμε. Ο πατέρας είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, είμαστε δίπλα του και θα είμαστε δίπλα του για όσο χρειαστεί. Το ερώτημα που έχουμε ως οικογένεια είναι, γιατί τόσο μεγάλη αργοπορία να ειδοποιηθεί η αστυνομία, αν όχι εμείς, για την εξαφάνιση της Ιωάννας, 14 ώρες μετά την ώρα που έφυγε;

Και για την αστυνομία έχουμε ερωτήματα, γιατί άφησαν τη μητέρα έτσι ενώ άργησε τόσο να ενημερώσει ότι η μικρή χάθηκε. Τι κυρώσεις έχει αυτή η μάνα ώστε να μην το κάνει και η επόμενη μητέρα;”

Η θεία της Ιωάννας έθεσε το ερώτημα αν υπάρχει κάποια υπηρεσία, η οποία να παρακολουθεί τα αδέλφια της Ιωάννας, τα οποία ζουν αυτή τη στιγμή με τη μητέρα της:

“Ποια υπηρεσία ενδιαφέρεται για τα άλλα δύο παιδιά που μένουν μαζί της; Ποιος έχει ενδιαφερθεί για το πού είναι και σε ποιες συνθήκες ζουν αυτά τα παιδιά; Δεν έχουμε εμείς την επιμέλεια και δεν έχουμε καμία επαφή με τα παιδιά, αλλά είναι άλλες δύο ψυχούλες, 7 και 9 χρονών.”