Πορτοσάλτε - AstraZeneca: Είχε δίκιο ο Τσίπρας για το... «ξεστοκάρισμα» των εμβολίων

Για μια δήλωση που είχε επικριθεί αρκετά στο παρελθόν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όταν είχε μιλήσει για... ξεστοκάρισμα των εμβολίων της AstraZeneca, έφτασε σήμερα η μέρα, όπου ο Άρης Πορτοσάλτε δικαίωσε -δυστυχώς όπως είπε- την τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ειδικότερα, σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, προβλήθηκε απόσπασμα από τη χθεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη Μάρα Ζαχαρέα, όπου δήλωσε για άλλη μία φορά πως δεν έγινε σωστή διαχείριση των εμβολίων της AstraZeneca, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «δεν είπα τότε και κάτι φοβερό, αλλά ότι όλοι πρέπει να εμβολιαστούν και εν πάση περιπτώσει να δίνεις δυνατότητα επιλογής στους πολίτες με ποιο εμβόλιο θέλουν εμβολιαστούν».

Αλέξης Τσίπρας
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε συνέχεια αυτού του αποσπάσματος, η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, ρωτάει τον Άρη Πορτοσάλτε «Η κυβέρνηση δικαιώνει τον κ. Τσίπρα τελικά;»  για να λάβει την απάντηση που προκαλεί έκπληξη: «Δυστυχώς ναι». «Ότι θα ερχόταν η κυβέρνηση να δικαιώσει και τον Τσίπρα που είπε για... ξεστοκάρισμα. Τι άλλο να γίνει;» επισήμανε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας την απόφαση τότε της επιτροπής ότι οι ηλικίες 30 με 40 θα κάνουν αναγκαστικά μόνο το εμβόλιο της AstraZeneca.

«Κάτω από τις παρούσες συνθήκες πως η επιτροπή είπε ότι οι ηλικίες 30 με 40 θα κάνουν μόνο AstraZeneca;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πορτοσάλτε.

Οι δηλώσεις που είχαν προκαλέσει αντιδράσεις

Υπενθυμίζουμε πως η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τα εμβόλια της AstraZeneca έγινε στις 28 Απριλίου, όταν ο ίδιος σε συνέντευξη που είχε δώσει στον ΑΝΤ1 επέκρινε την κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης των εμβολίων.

Η συνέντευξη είχε δοθεί μια ημέρα μετά την απόφαση της κυβέρνησης ν’ ανοίξει την εμβολιαστική πλατφόρμα τις ηλικίες 30-39, αλλά μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca και ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει χαρακτηριστικά: «Άνοιξε η πλατφόρμα για το Astrazeneca για να ξεστοκάρουμε. Δεν υπονοώ ότι είναι επικίνδυνο. Θα μιλήσω καθαρά και θα πω ότι δυστυχώς δημιουργήθηκε ένα κλίμα αρνητικό για το συγκεκριμένο εμβόλιο», επισημαίνοντας ότι οι πολίτες θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα