Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

25 martiou

Το Σάββατο 25 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν στην Αττική εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, στις 06:21 το πρωί θα γίνει ρίψη 21 χαιρετιστήριων βολών από το πυροβολείο του Λυκαβηττού και εκτέλεση Εωθινού από τμήματα μουσικής των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στις 08:00 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έπαρση της Εθνικής Σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης ενώ στις 10:00 θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου Β΄, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στις 10:01 θα γίνει ρίψη 21 χαιρετιστήριων βολών από το πυροβολείο του Λυκαβηττού ενώ στις 10:55 θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Μνημείο 'Αγνωστου Στρατιώτη.

Στις 11:00 θα ξεκινήσει η παρέλαση τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώπιον της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στις 18:41 είναι προγραμματισμένη η επίσημη υποστολή της Εθνικής Σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης με ρίψη 21 χαιρετιστήριων βολών από το πυροβολείο του Λυκαβηττού.

Από την Παρασκευή 24 έως και την Κυριακή 26 Μαρτίου, η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» και το ταχύ περιπολικό κατευθυνόμενων βλημάτων «Καραθανάσης» θα βρίσκονται ελλιμενισμένα στο λιμάνι του Πειραιά και το κοινό που επιθυμεί θα μπορεί ελεύθερα να τα επισκεφθεί.

Επίσης, θα είναι ελεύθερη είσοδος στο Πολεμικό Μουσείο.

Παράλληλα, σε όλη την επικράτεια θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις στρατιωτικών τμημάτων, θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός των μονάδων, στρατιωτικών καταστημάτων και πολεμικών πλοίων αλλά και φωταγώγηση των μονάδων, στρατιωτικών καταστημάτων και πολεμικών πλοίων κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.

Ο Δήμος Πειραιά τιμά την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Ο Δήμος Πειραιά τιμά και εφέτος την 25η Μαρτίου και συμμετέχει με μια δράση συμβολικού χαρακτήρα στον  εορτασμό της εθνικής μας επετείου.

Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τις εκδηλώσεις, στις 10 το πρωί θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία στον Ναό της Του Θεού Σοφίας, στις 10.30 θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού, ενώ στις 11.15 θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση αντιπροσωπευτικών μαθητικών, πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στη Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου με κατάληξη το Λευκό Πύργο.

Για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου έχει προγραμματιστεί η επίσημη Τελετή για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Τελετών «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ). Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο αν. καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Ακρίτας Καϊδατζής, με θέμα: «Ο φιλελεύθερος και δημοκρατικός συνταγματισμός της Επανάστασης του 1821».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Μετρό και Τραμ το Σάββατο λόγω παρελάσεων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Μετρό και στο Τραμ θα υπάρξουν αύριο λόγω της διεξαγωγής παρελάσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου. Αναλυτικά σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ:

 

Ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα», με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, θα κλείσει από τις 8 το πρωί μέχρι το πέρας της παρέλασης και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς στάση.

Στο ΤΡΑΜ τα δρομολόγια θα έχουν προσωρινά τερματικό σταθμό:

➢ στη Γραμμή 6 «Πικροδάφνη - Σύνταγμα» τη στάση «Φιξ» από την έναρξη κυκλοφορίας μέχρι τη 1:30 το μεσημέρι,

➢ στη Γραμμή 7 «Ασκληπιείο Βούλας - Αγία Τριάδα Πειραιά» τη στάση «ΣΕΦ» από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και τη στάση «Παλαιό Δημαρχείο» από τις 11 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι.