Καιρός: Άνοδος θερμοκρασίας - Οι βροχές συνεχίζονται

Άνοδο θα σημειώσει σήμερα, Παρασκευή, η θερμοκρασία- σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ- όμως η ομπρέλα θα είναι και πάλι απαραίτητη σε αρκετές περιοχές της χώρας. 

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, αναμένονται στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Βαθμιαία, ο καιρός θα βελτιωθεί. 

Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Όμως, το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά. Κατά τόπους στα ηπειρωτικά το θερμόμετρο θα φτάσει στους 24-26 βαθμούς και στα νησιά τους 22-24 βαθμούς Κελσίου. 

Το πρωινές θα είναι κατά τόπους περιορισμένη η ορατότητα, στα δυτικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από βόρειες, βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ και το απόγευμα ανατολικοί, νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βοριάδες 3-5 και από το μεσημέρι στο Αιγαίο τοπικά 6, στα νότια έως 7 μποφόρ.

Καιρός: Η πρόγνωση για όλη την Ελλάδα 

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα, Παρασκευή:

Μακεδονία, Θράκη 

Καιρός: Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμοί Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμοί Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ στρεφόμενοι πρόσκαιρα στα νότια σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη 

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου- Δωδεκάνησα 

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια από το μεσημέρι 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4, στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Αττική 

Καιρός: Νωρίς το πρωί πρόσκαιρες νεφώσεις με ασθενείς βροχές και γρήγορη βελτίωση. Εκ νέου αύξηση των νεφώσεων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι πρόσκαιρα τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη 

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως τις πρωινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.