Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Έγινε γιαγιά πρώτη φορά

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
© EUROKINISSI

Γιαγιά έγινε πρώτη φορά η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Την είδηση έκανε γνωστή η ίδια, αναρτώντας στο Instagram μια φωτογραφία στην οποία κρατά αγκαλιά την εγγονή της αναφέροντας: «Περήφανη γιαγιά. Τόσο μαγική στιγμή - το πρώτο μου εγγόνι!».

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν γιαγιά
© Instagram

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι μητέρα επτά παιδιών.

Ποια είναι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Η Ούρσουλα Γκέρτρουντ Άλμπρεχτ γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 1958 στο Ιξέλ των Βρυξελλών, στο οποίο έζησε μέχρι το 13ο έτος της ηλικίας της. O πατέρας της, Ερνστ Άλμπρεχτ, εργαζόταν στο Ιξέλ ως διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την ίδρυσή της.

Το 1971 η οικογένειά της εγκαταστάθηκε στην Κάτω Σαξονία, πρωθυπουργός της οποίας διετέλεσε ο πατέρας της από το 1976 έως το 1990. Η Ούρσουλα είναι ξαδέλφη πρώτου βαθμού του μαέστρου Μαρκ Άλμπρεχτ.

Το 1986 παντρεύτηκε τον γιατρό Χάικο φον ντερ Λάιεν, μέλος της ιστορικής οικογένειας Φον ντερ Λάιεν, με τον οποίο γνωρίστηκαν σε χορωδία στο Γκέτινγκεν. Έκτοτε φέρει το επίθετό του. Έχουν 7 παιδιά, γεννημένα μεταξύ του 1987 και του 1999.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει ως μητρικές γλώσσες της τα γερμανικά και τα γαλλικά. Μιλά πολύ καλά αγγλικά, έχοντας ζήσει πέντε χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι προχωρημένη ιππέας και έχει συμμετάσχει σε αγώνες ιππασίας. Διατηρεί ως κύρια κατοικία της μια φάρμα κοντά στο Ανόβερο, όπου μένει με την οικογένειά της και όπου εκτρέφουν άλογα.

Μετά την ανάληψή της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετακόμισε στις Βρυξέλλες, και συγκεκριμένα σε δωμάτιο δίπλα στο γραφείο της, εντός του κτιρίου Μπερλαμόν, του κεντρικού κτιρίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα